Veelvoorkomende problemen met Windows-applicaties

Dit artikel gaat over problemen bij het gebruik van NordVPN op Windows-apparaten, waaronder situaties waarin NordVPN niet werkt op Windows 10 of wanneer je geen internettoegang hebt met NordVPN op Windows 10.

'Fout 1001' tijdens installatie

Als je 'Fout 1001' (Error 1001) krijgt tijdens het installeren van de NordVPN-app op Windows, volg dan deze stappen:

1. Werk je Windows-systeem bij met behulp van de tool Windows-update.
  2. Zorg ervoor dat je de nieuwste .NET Runtime-versie gebruikt:
    1. Klik op de knop 'Starten' (Start), typ 'Configuratiescherm' (Control Panel) in de zoekbalk en selecteer de app 'Configuratiescherm' (Control Panel).
    2. Klik op 'Programma's' (Programs) en selecteer 'Programma's en functies' (Programs and features).
    3. Controleer het versienummer naast de tekst 'Microsoft .NET Framework'. Als het niet versie 4.8 of hoger is, download dan de nieuwste .NET Runtime-versie.
  3. Schakel tijdelijk je cybersecuritysoftware uit (zoals je antivirus en firewall) en probeer de NordVPN-app voor Windows opnieuw te installeren.

Crashen of vastlopen

Als je NordVPN-app blijft vastlopen, volg dan deze stappen:

1. Verwijder de NordVPN-applicatie.
  2. Werk je Windows-besturingssysteem bij naar de laatst beschikbare versie.
  3. Installeer de nieuwste NordVPN-app voor Windows.

Als de bovenstaande methode je probleem niet oplost, probeer je het volgende:

1. Druk tegelijkertijd op de toets 'Windows' en de toets 'R' om het venster 'Uitvoeren' (Run) te openen.
  2. Typ 'services.msc' (zonder de aanhalingstekens) en druk op 'Enter' om het venster 'Diensten' (Services) te openen.
  3. Controleer of de 'Taakplanner' wordt uitgevoerd. Als dit niet het geval is, klik je met de rechtermuisknop op de vermelding 'Taakplanner' (Task Scheduler) en selecteer je 'Starten' (Start). Je kunt ook vanuit dit venster het 'Windows-gebeurtenislogboek' openen.

Kill Switch-functie van NordVPN werkt niet

Als de Kill Switch-functie specifieke apps niet stopt, kun je de uitvoerbare bestanden (.exe) handmatig toevoegen aan de Kill Switch-lijst in de NordVPN-app:

1. Ga naar 'Instellingen' (Settings).
  2. Selecteer Kill Switch in het menu in de linkerzijbalk.
  3. Klik op 'Apps toevoegen' (Add apps) onder 'Kill Switch voor apps' (App Kill Switch) en selecteer het uitvoerbare bestand van de app. Je moet bijvoorbeeld het volgende bestand voor Skype toevoegen:

C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe

Geen internettoegang wanneer verbonden met een NordVPN-server

Als de verbinding met internet wordt verbroken wanneer je verbinding maakt met een VPN-server, probeer dan het volgende om het probleem op te lossen:

• Maak verbinding met een andere VPN-server in de NordVPN-app.
  • Verander je VPN-verbindingsprotocol:
  1. Schakel over OpenVPN (UDP of TCP).
  2. Schakel over naar NordLynx.
  • Schakel je andere cybersecuritysoftware uit (zoals je antivirus en firewall) om te controleren of deze verantwoordelijk is voor het probleem. Als de NordVPN-app werkt nadat je andere cyberbeveiligingssoftware hebt uitgeschakeld, moet je mogelijk uitzonderingen voor NordVPN-bestanden toevoegen.
  • Voer een netwerkflush uit:
  1. Open de NordVPN-applicatie.
  2. Ga naar het gedeelte 'Geavanceerd' (Advanced).
  3. Klik op 'Diagnostische tool uitvoeren' (Run diagnostics tool).
  4. Selecteer in het geopende venster 'Networkflush' (Netwerk flush).
  5. Start je pc opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met VPN-servers.

Als het probleem zich voor blijft doen, installeer dan de NordVPN-app opnieuw:

1. Verwijder de NordVPN-applicatie.
  2. Start je apparaat opnieuw op.
  3. Installeer de nieuwste versie van de Windows-app van NordVPN.

Een bepaalde functie van de applicatie werkt niet goed

Als een functie niet naar behoren werkt, volg dan deze stappen:

1. Open het menu 'Instellingen' (Settings) in de NordVPN-app.
  2. Ga naar het gedeelte 'Geavanceerd' (Advanced).
  3. Klik op 'Diagnostische tool uitvoeren' (Run diagnostics tool).
  4. Selecteer in het geopende venster 'App resetten' (Reset app).
  5. Start de applicatie opnieuw op.

Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan het volgende:

NordVPN werkt niet na een update

Als je Windows-applicatie van NordVPN na een update niet meer werkt, probeer dan het volgende om het probleem op te lossen:

Het NordVPN-pictogram ontbreekt

Als het pictogram van de NordVPN-applicatie ontbreekt in de snelkoppeling van NordVPN op je bureaublad, volg dan deze stappen:

1. Klik met de linkermuisknop op het icoontje van de kapotte NordVPN-app om de snelkoppeling te selecteren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde snelkoppeling en kies 'Verwijderen' (Delete).
  3. Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad, kies 'Nieuw' (New) en selecteer 'Snelkoppeling' (Shortcut).
  4. Klik op 'Bladeren' (Browse), zoek de NordVPN-map en selecteer het uitvoerbare bestand van NordVPN (.exe).
  5. Geef de snelkoppeling een naam en klik op 'Voltooien' (Finish).

Je kunt ook proberen de Windows-app van NordVPN opnieuw te installeren:

1. Verwijder de NordVPN-applicatie.
  2. Start je apparaat opnieuw op.

Installeer de nieuwste versie van de Windows-app van NordVPN.