Wijzig je DNS-servers op Linux met NordVPN

Opmerking: wanneer verbonden met een NordVPN server, worden NordVPN's privé DNS servers standaard gebruikt.

Om de privé DNS-servers van NordVPN op Linux te gebruiken wanneer u niet verbonden bent met een NordVPN server, volgt u een van de twee methoden:

Netwerkbeheer gebruiken

1. Open Instellingen en selecteer Netwerk of Wi-Fi op basis van uw type netwerk.
  2. Klik op de tandwielknop en ga naar het tabblad IPv4.
  3. Schakel naast DNS de optie Automatisch uit.
  4. Voer in het DNS-veld 103.86.96.100 en 103.86.99.100 in, gescheiden door een komma:
    103.86.96.100,103.86.99.100
    4bc8f404-57c2-4b8a-88e2-fc1344d7c635 (1).png
  5. Klik op Toepassen.
  6. Open Terminal en voer het volgende commando uit om de daemon van Network Manager te herstarten:
    sudo systemctl restart NetworkManager
  7. Voer je sudo wachtwoord in.

Terminal gebruiken

1. Open Terminal door op Ctrl + Alt + T op je toetsenbord te drukken en voer de volgende opdracht uit:
    sudo nano /etc/systemd/resolved.conf
  2. Zoek de DNS en FallbackDNS regels.
  3. Verwijder het commentaar van de regels door de hash (#) symbolen te verwijderen.
  4. Voer de DNS-adressen als volgt in:
    DNS=103.86.96.100
    FallbackDNS=103.86.99.100
  5. Druk op Ctrl + X, Y en Enter om af te sluiten en de wijzigingen op te slaan.
  6. Voer de volgende opdracht uit om ervoor te zorgen dat de netwerkwijzigingen worden toegepast:
    sudo systemctl restart systemd-resolved
  7. Voer, indien gevraagd, uw sudo wachtwoord in.