Wijzig je DNS-servers op Android TV met NordVPN

Opmerking: wanneer je bent verbonden met een NordVPN-server, worden de privé-DNS-servers van NordVPN standaard gebruikt.

Om de DNS-servers van NordVPN op Android TV te gebruiken wanneer ze niet zijn verbonden met een NordVPN-server, volg je deze stappen:

1. Open Instellingen op je Android TV. Ze worden meestal aangeduid met een tandwielpictogram.
  2. Ga naar Netwerk en internet en noteer het IP-adres (gemarkeerd met '1' in de onderstaande afbeelding).

Selecteer IP-instellingen (IP settings) (gemarkeerd met '2' in de onderstaande afbeelding).

3. Schakel in de IP-instellingen (IP settings) over naar Statisch (Static).

4. Voer het IP-adres van stap 2 in.

5. Zoek je gateway (router IP)-adres en voer deze in het juiste veld in.

6. Zorg ervoor dat de lengte van het netwerkprefix 24 is. Verander deze indien nodig.

7. Voer het eerste DNS-adres in: 103.86.96.100

8. Voer het tweede DNS-adres in: 103.86.99.100

Android TV is nu geconfigureerd om de privé-DNS-servers van NordVPN te gebruiken in plaats van de standaard-DNS-servers van je internetprovider.