Verbinding maken met NordVPN met IKEv2/IPSec op iOS

Dit is een stapsgewijze handleiding voor het handmatig configureren van een verbinding op een iOS-apparaat (iPhone/iPad) met behulp van het IKEv2-protocol.

1. Download het NordVPN IKEv2-certificaat naar je apparaat. Je kunt dit doen door deze link in Safari te openen: https://downloads.nordcdn.com/certificates/root.der
  2. Het installatiedialoogvenster van het certificaat verschijnt. Tik in elke stap op Installeren:

1 (19).PNG

2 (21).PNG

3. Nadat het certificaat is geïnstalleerd, tik je op Gereed om de installatie te voltooien.

3 (19).PNG

3.1. Op iOS 12.2 en latere versies, nadat je het certificaat hebt gedownload, zie je mogelijk een pop-up met de tekst "Profiel gedownload - Controleer het profiel in de app Instellingen als je het wilt installeren".

3.2. Ga naar je apparaat Instellingen > Profiel gedownload > NordVPN Root CA > Installeren > Vertrouwen.

Als je de knop Profiel gedownload niet kunt zien, ga je naar Instellingen > Algemeen > Profielen. Je zou het gedownloade profiel daar moeten vinden.

4. Nu moet je bepalen met welke server je verbinding moet maken. Ga naar https://nordvpn.com/servers/tools/. Het hulpprogramma kiest een server die voor jou wordt aanbevolen. In ons geval is de aanbevolen server US #810 met de hostnaam us810.nordvpn.com. We zullen deze server als referentie gebruiken in alle verdere stappen.

4 (4).jpg

5. Ga naar Instellingen > Algemeen > VPN.

Opmerking: Als je een nieuwere versie van iOS (15+) gebruikt, ga dan naar de VPN-instellingssectie via het volgende pad:
    Algemeen > VPN- en apparaatbeheer > VPN

6. Tik op VPN-configuratie toevoegen....

7. Vul de vakken als volgt in:

Type: IKEv2
    Beschrijving: Elke gewenste naam voor de VPN-verbinding
    Server: De hostnaam van de server (zie stap 4)
    Extern ID: Dezelfde hostnaam als in het serverveld
    Lokale ID: Laat leeg
    Gebruikersauthenticatie: Gebruikersnaam
    Gebruikersnaam: Je NordVPN-servicegebruikersnaam
    Wachtwoord: Je NordVPN-servicewachtwoord

Je kunt je NordVPN-servicegegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) vinden in het dashboard van Nord Account. Kopieer de inloggegevens met behulp van de knoppen 'Kopiëren' aan de rechterkant.

Proxy: Uit

Tik op Gereed.

7 (3).PNG

8. Om de VPN in te schakelen, ga je terug naar de apparaatinstellingen en klik je op de schakelaar naast VPN.