Het instellen van NordVPN met Chrome-extensie

1. Download VPN Chrome-extensie vanaf onze website of ga hiervoor naar de Google Chrome Web Store.
  2. Klik op de  knop Toevoegen aan Chrome.

3. Chrome kan je vragen of je de extensie wilt toevoegen. Klik op Extensie toevoegen.

4. Je ontvangt vervolgens een melding van NordVPN dat de extensie is toegevoegd.

5. Nadat de installatie is voltooid, verschijnt het NordVPN-logo op de werkbalk in de rechterbovenhoek van de browser. Klik op het NordVPN-logo en je wordt dan gevraagd om met Nord Account in te loggen of je aan te melden.

De Chrome-extensie van NordVPN gebruiken en aanpassen

Laten we, nu je een VPN voor Chrome hebt, eens kijken naar hoe je voor het eerst verbinding kunt maken en de extensie-instellingen naar wens kunt aanpassen.

1. Beschermingsstatus: als je verbinding maakt met de NordVPN-server, bevestigt deze balk dat de verbinding tot stand is gekomen via de weergave van de status Beschermd.
  2. Snel verbinden: de snelste manier om de NordVPN-extensie te gaan gebruiken. Nadat je drukt op Snel verbinden word je direct verbonden met een NordVPN-server.
  3. Zoeken: waar de optie Snel verbinden een serverlocatie voor je bepaalt, biedt deze optie je de mogelijkheid om het land van de NordVPN-server te specificeren.

4. Instellingen: hier kun je de instellingen AlgemeenVerbindingVeiligheid en privacy vinden.

Algemeen: in deze instellingen vind je je instellingen voor abonnementsinformatie, de weergave van de applicatie, taalvoorkeuren en een functie voor importeren en exporteren split tunneling.
    Verbinding: als je naar je verbindingsinstellingen gaat, kun je ervoor kiezen om automatisch met NordVPN-servers te verbinden of URL's toe te voegen die je niet via de NordVPN-verbinding wilt laten lopen.
    Veiligheid en privacy: schakel hier de optie WebRTC Lekken en Threat Protection in. Kies er ook voor om waarschuwingsberichten voor verdachte websites in te schakelen.

5. Hulp via ondersteuning: hier kun je meer informatie vinden over de extensie en de optie om live te chatten met een medewerker.

6. Meldingen: updates en nieuws over de NordVPN-extensie.

7. Extensie-hoofdvenster: als je hier klikt, kun je het extensie-hoofdvenster openen.
  8. Lijst met recentelijk verbonden landen: dit gedeelte geeft de landen weer waar je onlangs een verbinding mee tot stand hebt gebracht. Als je nog geen verbinding met een server hebt gemaakt, vind je hier aanbevelingen voor landen om mee te verbinden.

Dat is alles! Geniet van veilig surfen met je VPN voor Chrome.