Installatie van NordVPN op Debian, Ubuntu, Raspberry Pi, Elementary OS & Linux Mint

De native applicatie van NordVPN is de aanbevolen optie om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Linux-apparaat. We hebben het ontworpen met jouw ervaring in gedachten en bieden je functies zoals automatisch verbinden, een automatische Kill Switch en Threat Protection (beschikbaar bij geselecteerde abonnementen). Volg de onderstaande stappen om de NordVPN-applicatie voor Linux te gebruiken.

Installatie

1. Download de NordVPN Linux-client door de terminal te openen, het onderstaande commando te typen en eventuele instructies op het scherm op te volgen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Opmerking: als je geen curl-pakket hebt (dan werkt bovenstaand commando niet), kun je ook dit commando gebruiken:
sh <(wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Als je daarnaast de volgende foutmelding krijgt: Whoops! Permission denied accessing /run/nordvpn/nordvpnd.sock, moet je dit commando invoeren: sudo usermod -aG nordvpn $USER. Start vervolgens je apparaat opnieuw op.

1. Inloggen op je NordVPN-account:

nordvpn login

1. Verbinding maken met een NordVPN-server:

nordvpn connect

Instellingen

Typ je het commando nordvpn in de Terminal om naar je NordVPN-clientinstellingen te gaan.

Hier is de lijst met beschikbare commando's:

nordvpn login = inloggen.
nordvpn connect of nordvpn c = verbinden met VPN. Gebruik nordvpn connect < country_code server_number> (bijv. nordvpn connect uk715) om verbinding te maken met een specifieke server.
nordvpn disconnect of nordvpn d = verbinding met VPN verbreken.
nordvpn c double_vpn = maak verbinding met de dichtstbijzijnde Double VPN-server.
nordvpn connect --group double_vpn <country_code> = verbinding met een specifiek land via Double VPN-servers.
nordvpn connect --group p2p <country_code> = verbinding met een specifiek land via P2P-servers.

nordvpn connect P2P =  verbinding met een P2P-server.
nordvpn connect The_Americas = verbinding met servers in Amerika.
nordvpn connect Dedicated_IP = verbinding met een Dedicated IP-server.

nordvpn set of nordvpn s = stel een configuratieoptie in.
Mogelijke opties:
nordvpn set threatprotectionlite on of off = Threat Protection Lite in- of uitschakelen.
nordvpn set killswitch on of off = Kill Switch in- of uitschakelen.
nordvpn set autoconnect on of off = Automatisch verbinden in- of uitschakelen. Je kunt met nordvpn set autoconnect on country_code+server_number instellen dat je automatisch verbinding maakt met een specifieke server. Voorbeeld: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set notify on of off = meldingen in- of uitschakelen.
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 = aangepaste DNS instellen (je kunt een enkele DNS of twee instellen, zoals duidelijk wordt uit dit commando).
nordvpn set protocol udp of tcp = schakel tussen UDP- en TCP-protocollen.
nordvpn set obfuscate on of off = in- of uitschakelen van obfuscated servers.
nordvpn set technology = verbindingstechnologie instellen (OpenVPN of NordLynx).
nordvpn set meshnet on = schakel Meshnet in op je apparaat.
nordvpn set lan-discovery enable of disable = inschakelen/uitschakelen LAN discovery.
nordvpn set lan-discovery --help = krijg meer informatie over LAN discovery.

nordvpn whitelist add port 22 = voeg een regel toe om rechten aan een specifieke inkomende poort te geven. Je kunt meerdere poorten instellen. Zet een spatie tussen hun nummers.
nordvpn whitelist remove port 22 = verwijder de regel voor een specifieke poort.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0/16 = voeg een regel toe om een specifiek subnet toe te staan.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0/16 = verwijder de regel om een specifiek subnet toe te staan.

nordvpn account = accountinformatie raadplegen.
nordvpn register = registreer een nieuwe gebruikersaccount.
nordvpn rate = beoordeel je laatste verbindingskwaliteit (1-5).
nordvpn settings = de huidige instellingen raadplegen.
nordvpn status = de verbindingsstatus raadplegen.
nordvpn countries = de landenlijst.
nordvpn cities = de stedenlijst. Bijvoorbeeld: nordvpn cities united_states
nordvpn groups = een lijst met beschikbare servergroepen.
nordvpn logout = uitloggen.
nordvpn help of nordvpn h = de lijst met beschikbare commando's of hulp voor een specifiek commando.

Met het commando man nordvpn krijg je een uitgebreide uitleg over alle commando's.