Protocol overschakelen naar OpenVPN UDP of TCP (Windows)

Met de Windows-app van NordVPN kun je je VPN-ervaring optimaliseren door je VPN-protocol te selecteren. In deze tutorial leer je hoe je het NordVPN-protocol kunt wijzigen naar OpenVPN UDP of TCP. Voordat je begint, raden we je aan ons artikel over het verschil tussen TCP en UDP te lezen.

Op Windows 7 en 8.1:

1. Open de app van NordVPN en klik op het tandwielpictogram in de linkerbenedenhoek.

2. Klik op 'Automatisch verbinden' aan de linkerkant van de instellingen en zorg ervoor dat je 'Kies automatisch een VPN-protocol en -server' uitschakelt. Selecteer naast 'VPN-protocol' 'OpenVPN (UDP)' of 'OpenVPN (TCP)' in het vervolgkeuzemenu.

Op Windows 10 en 11:

1. Open de app van NordVPN en klik op het tandwielpictogram om toegang te krijgen tot de app-instellingen.

2. Klik op 'Verbinding'.

3. Selecteer onder 'VPN-protocol' 'OpenVPN (UDP)' of 'OpenVPN (TCP)' in het vervolgkeuzemenu.