NordVPN op Amazon Fire-apparaten installeren

De NordVPN-applicatie voor Amazon Fire-apparaten kan worden gedownload via de Amazon Appstore. Houd er echter rekening mee dat hoewel Amazon NordVPN niet blokkeert, de eerste generatie van Amazone Fire Stick geen VPN-verbindingen toestaat. Andere Amazon Fire-apparaten ondersteunen VPN's, waaronder NordVPN.

Als je liever schriftelijke instructies opvolgt, leert deze handleiding in tekstvorm je ook hoe je de NordVPN-app op Amazon Fire-apparaten installeert en gebruikt.

Eerst moet je de NordVPN-applicatie op je Amazon-apparaat downloaden en installeren.

1. Selecteer het menu “Apps” op het startscherm van je apparaat.
  2. Open de Amazon Appstore.
  3. Typ “NordVPN” in de zoekbalk en druk op “Kopen”.
  4. Druk op “Downloaden.”
  5. Druk zodra de applicatie is geïnstalleerd op "Openen".
  6. Je ziet het hoofdmenu van de applicatie. Selecteer “Inloggen” om je bestaande NordVPN-account te gebruiken of “Aanmelden” als je een nieuw account moet aanmaken.
    Als je op “Aanmelden" hebt gedrukt, zie je een QR-code. Scan het met je smartphone en wacht tot de Nord Account-pagina is geladen. Voltooi het registratieproces zodra de pagina is geladen.
  7. Log op je tv met je account in op NordVPN. Zoals je kunt zien in onderstaand screenshot, ontvang je op je telefoon, laptop of pc een nummer voor validatie op afstand. Je kunt ook simpelweg de QR-code scannen.
  8. Je kunt worden verwelkomd met enkele waarschuwingsberichten. Dit zijn standaard waarschuwingsberichten van Android/FireTV voor VPN-verbindingen — het is veilig om door te gaan. Het is in sommige gevallen nodig om een selectievakje in het pop-upvenster aan te vinken.

9. De installatie van je Amazon-apparaat is nu voltooid.

Hoe gebruik ik NordVPN op Amazon Fire Stick en andere Amazon-apparaten?

De NordVPN-app is gebruiksvriendelijk. In dit gedeelte gaan we nader in op het maken van verbinding met NordVPN-servers via je Amazon-apparaat en op de instellingen van de app.

1. Druk in het hoofdscherm op “Nu verbinden” om het slimme algoritme automatisch de server te laten kiezen die het beste op je wensen aansluit.
  2. Je kunt in het gedeelte “Alle landen” op de knop van een land drukken om daar snel verbinding te maken met een NordVPN-server.
  3. In het gedeelte “Speciale servers” vind je P2P-, Obfuscated-, Dedicated IP-, Double VPN- en Onion Over VPN-servers.
  4. Via de “Instellingen” kun je de status van je abonnement bekijken, Automatisch verbinden instellen, of het submenu “Instellingen” selecteren om je NordVPN-functies te regelen (zoals het in-/uitschakelen van Threat Protection, overschakelen van VPN-protocollen, inschakelen van Local network discovery en instellen van Aangepaste DNS.)
  5. In het gedeelte “Vertrouwde apps” kun je kiezen welke apps niet via je VPN-verbinding lopen. Deze functie wordt ook wel “split tunneling” genoemd.