Almindelige problemer med Windows-applikationer

Denne artikel dækker problemer, du kan støde på, når du bruger NordVPN på Windows-enheder, herunder situationer, hvor NordVPN ikke fungerer på din Windows 10-enhed, eller hvor du ikke har internetadgang med NordVPN på Windows 10.

"Fejl 1001" under installering

Hvis du er stødt på "Fejl 1001", mens du forsøgte at installere NordVPN-appen på Windows, skal du følge disse trin:

1. Opdater dit Windows-system ved at bruge værktøjet "Windows Update".
  2. Sørg for, at du kører det nyeste .NET Runtime-version:
    1. Klik på knappen "Start", skriv "kontrolpanel" i søgefeltet, og vælg appen "Kontrolpanel".
    2. Klik på "Programmer", og vælg "Programmer og funktioner".
    3. Tjek versionsnummeret udover "Microsoft .NET Framework"-indtastningen. Hvis det ikke er version 4.8 eller nyere, skal du downloade den nyeste.NET Runtime-version.
  3. Deaktiver midlertidigt din cybersikkerhedssoftware (som fx dit antivirusprogram og din firewall), og prøv at installere NordVPN-appen til Windows igen.

Nedbrud eller frysning

Hvis din NordVPN-app bliver ved med at fryse, skal du følge disse trin:

1. Afinstaller NordVPN-applikationen.
  2. Opdater dit Windows-operativsystem til den nyeste tilgængelige version.
  3. Installer den nyeste NordVPN-app til Windows.

Hvis ovenstående metode ikke løste dit problem, kan du prøve følgende:

1. Tryk samtidigt på tasten "Windows" og tasten "R" for at åbne vinduet" Kør".
  2. Indtast "services.msc" (uden anførselstegn), og tryk på "Enter" for at åbne vinduet "Tjenester".
  3. Tjek, om "Task scheduler" kører – hvis den ikke gør det, skal du højreklikke på indgangen "Task scheduler" og vælge "Start". Du kan også få adgang til "Windows-hændelsesloggen" fra dette vindue.

NordVPN Kill Switch-funktion virker ikke

Hvis Kill Switch-funktionen ikke stopper specifikke apps, kan du manuelt føje deres eksekverbare filer (.exe) til Kill Switch-listen i NordVPN-appen:

1. Gå til "Indstillinger".
  2. Vælg "Kill Switch" i den venstre sidebjælkemenu.
  3. Klik på "Tilføj apps" under "App Kill Switch", og vælg appens eksekverbare fil. Du skal fx tilføje følgende fil til Skype:

C:\Program Files (x86)\Skype\Telefon\Skype.exe

Ingen internetadgang, når du er forbundet til en NordVPN-server

Hvis du bliver koblet af internettet, når du opretter forbindelse til en VPN-server, kan du prøve følgende for at løse problemet:

• Opret forbindelse til en anden VPN-server i NordVPN-appen.
  • Skift din VPN-forbindelsesprotokol:
  1. Skift til OpenVPN (UDP eller TCP)
  2. Skift til NordLynx
  • Deaktiver din øvrige cybersikkerhedssoftware (som fx dit antivirusprogram og din firewall) for at kontrollere, om den er skyld i for problemet. Hvis NordVPN-appen fungerer, efter at du har deaktiveret den øvrige cybersikkerhedssoftware, kan det være nødvendigt at tilføje undtagelser for NordVPN-filer.
  • Udfør en netværksnulstilling:
  1. Åbn NordVPN-applikationen.
  2. Gå til afsnittet "Avanceret".
  3. Klik på "Kør diagnostikværktøj".
  4. Vælg "Netværksnulstilling" i det åbne vindue.
  5. Genstart din pc, og prøv at oprette forbindelse til VPN-servere igen.

Hvis problemet fortsætter, skal du geninstallere NordVPN-appen:

1. Afinstaller NordVPN-applikationen.
  2. Genstart din enhed.
  3. Installer den nyeste version af NordVPN's Windows-app.

En bestemt funktion i applikationen fungerer ikke korrekt

Hvis du opdager, at en funktion ikke fungerer, som den skal, skal du følge disse trin:

1. Åbn menuen "Indstillinger" i NordVPN-appen.
  2. Gå til afsnittet "Avanceret".
  3. Klik på "Kør diagnostikværktøj".
  4. Vælg "Nulstil app" i det åbne vindue.
  5. Genstart applikationen.

Hvis problemet fortsætter, skal du prøve følgende:

NordVPN fungerer ikke efter en opdatering

Hvis din NordVPN Windows-applikation er holdt op med at fungere efter en opdatering, skal du prøve følgende for at løse problemet:

NordVPN-ikonet mangler

Hvis NordVPN-applikationsikonet mangler i NordVPN-genvejen på skrivebordet, skal du følge disse trin:

1. Venstreklik på det ødelagte NordVPN-app-ikon for at vælge genvejen.
  2. Højreklik på den valgte genvej, og vælg "Slet".
  3. Højreklik på skrivebordet, vælg "Ny", og vælg "Genvej".
  4. Klik på "Gennemse", find NordVPN-mappen, og vælg den eksekverbare fil til NordVPN (.exe).
  5. Navngiv genvejen, og klik på "Afslut".

Alternativt kan du prøve at geninstallere NordVPN's Windows-app:

1. Afinstaller NordVPN-applikationen.
  2. Genstart din enhed.

Installer den nyeste version af NordVPN's Windows-app.