Sådan konfigurerer du NordVPN på den nyeste Asus WRT-firmware

Du bedes bemærke følgende:

• For at få en problemfri oplevelse skal din router køre OpenVPN 2.4.x. Sådan tjekker du OpenVPN-versionen. Hvis du har en nyere ASUS WRT-firmware, skal du tjekke denne vejledning om, hvordan du opretter forbindelse til et VPN.
  • ASUS RT-AC66U (ikke-B1) og RT-N66U-routere understøttes ikke af NordVPN-tjenesten.

Sådan konfigurerer du en OpenVPN-forbindelse med NordVPN på din ASUS-router:

1. Log på din Asus VPN-routers kontrolpanel ved at skrive 192.168.1.1 i din browsers adresselinje. Hvis den angivne IP-adresse ikke virker, kan du prøve 192.168.50.1 i stedet. Alternativt kan du indtaste router.asus.com eller asusrouter.com i stedet for IP-adressen i adresselinjen. Der vises et vindue, hvor du bliver bedt om at indtaste dit brugernavn og din adgangskode. Medmindre du har ændret dine adgangsoplysninger, er standardbrugernavnet admin, og standardadgangskoden er admin (eller ingen adgangskode).

Finding your Asus router's control panel.

2. Når du har logget ind på kontrolpanelet, skal du vælge VPN i menuen i venstre sidebjælke.

Select "VPN" in your Asus router control panel.

3. Klik på fanen VPN-klient (VPN Client) øverst på siden.

Open the Asus router VPN client.

4. Klik på knappen Tilføj profil (Add profile) nederst på siden.

Adding a VPN profile.

5. I pop-op-vinduet skal du vælge fanen OpenVPN og udfylde felterne:

Beskrivelse: Giv forbindelsen det navn, du ønsker.
    Brugernavn (Username): Dit brugernavn til NordVPN-tjenesten.
    Adgangskode (Password): Din adgangskode til NordVPN-tjenesten.
    Automatisk genoprettelse af forbindelse (Auto reconnection): Ja.

Filling in your NordVPN credentials

Du kan finde dine adgangsoplysninger til NordVPN-tjenesten (brugernavn og adgangskode til tjenesten) i kontrolpanelet i din Nord Account:
    1. Klik på Indstil NordVPN manuelt.

(Set up NordVPN manually)
    2. Du modtager en bekræftelseskode i en e-mail til den e-mailadresse, du bruger til NordVPN-tjenester. Indtast koden.

3. Kopier adgangsoplysningerne ved at bruge knappen "Kopier" (Copy) i højre side.

6. Download OpenVPN-klientens konfigurationsfiler. Vi foreslår, at du bruger vores servervælgerværktøj.

Downloading OpenVPN client configuration files

7. Når du har downloadet filerne, skal du gå tilbage til kontrolpanelet på din router og klikke på Vælg fil  (Choose File) i pop-op-vinduet.

Uploading a configuration to your Asus router

8. Gå til den konfigurationsfil, du lige har downloadet, og klik på Åbn (Open).

Find the file and open it

9. Klik på Upload. Du bør nu kunne se meddelelsen Gennemført! (Complete), når filen er blevet uploadet.

Completing the Asus router configuration upload process

10. Lad afkrydsningsfeltet "Importer CA-filen eller rediger .ovpn-filen manuelt" (Import the CA file or edit the .ovpn file manually) være umarkeret, og klik på OK.

Completing the configuration process

11. På fanen VPN-klient (VPN Client) får du vist den oprettede forbindelse. Klik på Aktivér (Activate) for at forbinde din router til NordVPN. Bemærk, at du kun kan oprette én OpenVPN-forbindelse.

Activating your connection

12. Der burde komme et blåt flueben i kolonnen Forbindelsesstatus (Connection Status), hvilket indikerer, at du nu er forbundet til VPN'et på Asus-routeren.

Checking your status

13. Din IP-adresse og beskyttelsesstatus vil være synlige øverst på siden nordvpn.com. Sørg for at genindlæse websiden, eftersom den muligvis er indlæst fra cache. Hvis du stadig ikke kan se den, skal du rydde browserens cache.

The NordVPN website displaying your connection status

Hvis du vil afbryde forbindelsen til NordVPN, skal du klikke på knappen Deaktiver (Deactivate), som vises i stedet for knappen Aktivér i kolonnen Forbindelse (Connection).

How to disconnect your Asus router VPN connection