Sådan opretter du forbindelse til NordVPN med IKEv2/IPSec på iOS

Dette er en trin-for-trin vejledning om, hvordan du konfigurerer en forbindelse manuelt på en iOS-enhed (iPhone/iPad) ved hjælp af IKEv2-protokollen.

1. Download NordVPN IKEv2-certifikatet til din enhed. Du kan gøre det ved at åbne dette link i Safari: https://downloads.nordcdn.com/certificates/root.der
  2. Dialogboksen for installation af certifikat vises. Tryk på Installer i hvert trin:

1 (19).PNG

2 (21).PNG

3. Når certifikatet er installeret, skal du trykke på Udført for at fuldføre installationen.

3 (19).PNG

3.1. På iOS 12.2 og senere versioner, kan du efter du har downloadet certifikatet, se et pop-up-vindue med teksten "Profil downloadet – Gennemse profilen i appen Indstillinger, hvis du ønsker at installere det".

3.2. Gå til din enheds indstillinger > Profil downloadet > NordVPN Root CA > Installer > Tillid.

Hvis du ikke kan se knappen Profil downloadet, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Profiler. Dér skulle du kunne finde den downloadede profil.

4. Nu skal du beslutte, hvilken server der skal oprettes forbindelse til. Gå til https://nordvpn.com/da/servers/tools/. Værktøjet vælger den server, der anbefales til dig. I vores tilfælde er den anbefalede server US #810 med værtsnavnet us810.nordvpn.com. Vi vil bruge denne server som reference i alle yderligere trin.

5. Gå til Indstillinger > Generelt > VPN (Settings > General > VPN).

Bemærk: Hvis du bruger en nyere version af iOS (15+), skal du bruge VPN-indstillingssektionen på følgende måde:
    Generelt > VPN- og enhedsadministration > VPN

6. Tryk på Tilføj VPN-konfiguration... (Add VPN Configuration...)

7. Udfyld felterne som følger:

Type: IKEv2
    Beskrivelse: Ethvert foretrukket navn på VPN-forbindelsen
    Server: Serverens værtsnavn (se trin 4)
    Fjern-ID: Det samme værtsnavn som i serverfeltet
    Lokal-ID: Skal være tomt
    Brugerautentifikation: Brugernavn
    Brugernavn: Dit NordVPN-tjenestebrugernavn
    Adgangskode: Din NordVPN-tjenesteadgangskode

Du kan finde dine NordVPN-tjenesteoplysninger (brugernavn og adgangskode) i Nord Account-kontrolpanelet. Kopier adgangsoplysningerne ved hjælp af knapperne “Kopier” til højre.

Proxy: Off

Tryk Udført (Done)

7 (3).PNG

8. For at aktivere VPN skal du gå tilbage til enhedensindstillinger (Settings) og klikke på vippekontakten ved siden af VPN.