Sådan opretter du forbindelse til NordVPN med IKEv2/IPSec på macOS Ventura version

Hvis du har opdateret din macOS til den seneste (Ventura) version, skal du følge denne vejledning for at oprette en manuel IKEv2/IPSec-forbindelse. Hvis du har en ældre macOS-version, skal du klikke her.

Manuel opsætning af forbindelse

1. Download først NordVPN IKEv2-certifikatet til din macOS. Den nemmeste måde er at klikke på dette link på din macOS-enhed.

Når den er downloadet, skal du åbne certifikatfilen i mappen Downloads.
  2. Et Keychain Access åbnes. Find NordVPN Root CA i loginsektionen. Højreklik på det, og vælg Hent info.
  3. Under NordVPN Root CA skal du klikke på sektionen tillid og indstille IP Security (IPSec) og Extensible Authentication (EAP) felterne til Always Trust. Efterlad alle andre felter som Never Trust. Du skal indtaste din Mac-adgangskode for at foretage disse ændringer. Når du er færdig, lukker du nøgleringen.
  4. Klik på Apple-logoet i øverste højre hjørne af skærmen og vælg systemindstillinger... (System Settings...)
  5. Klik på Netværk i systemindstillingerne.
  6. Når netværksfanen åbnes, skal du klikke på pil ned-ikonet (1) i nederste højre hjørne (du skal have administratorrettigheder) og derefter klikke på "Tilføj VPN-konfiguration" ("Add VPN Configuration") (2). Klik derefter på "IKEv2" (3).
  7. Indstillingerne for den nye VPN-forbindelse vil nu blive vist. I felterne Serveradresse (Server Address) og Fjern-ID (Remote ID) skal du indtaste serverværtsnavnet  på en NordVPN-server.

Af hensyn til denne vejledning har vi brugt værtsnavnet for serveren us8374.nordvpn.com, men du bør oprette forbindelse til en server, der er foreslået til dig på https://nordvpn.com/da/servers/tools/. Du kan finde serverens værtsnavn lige under serverens titel.
  8. Rul ned til Autentificering, og i afsnittet Type vælges Brugernavn som Autentificeringsmetode. Derefter skal du indtaste dit NordVPN-brugernavn og din adgangskode til tjenesten. Klik på Opret.
    Du kan finde dine NordVPN-tjenesteoplysninger (brugernavn og adgangskode til tjenesten) i Nord Account kontrolpanelet. Kopier adgangsoplysningerne ved at bruge knappen "Kopier" i højre side.

9. Efter disse trin vises en VPN-fane under Netværk i Systemindstillinger. Når du har klikket på den, vil du se en VPN-forbindelse. For at oprette forbindelse til en VPN-server skal du klikke på en knap ved siden af den.

10. Det er alt! Nu skulle du være forbundet. Når du har klikket på VPN, kan du oprette og afbryde forbindelsen til og fra et VPN i den samme VPN-fane i systemindstillingerne.

Hvis du vil tilføje forskellige servere, kan du også gøre det via VPN-fanen. For at gøre det, skal du klikke på "Tilføj VPN-konfiguration" ("Add VPN Configuration") og vælge "IKEv2", derefter følges de samme trin som før.

Metabeskrivelse: Klik her for at finde ud af, hvordan du manuelt opretter forbindelse til NordVPN med IKEv2/IPSec til macOS Ventura.