Skift dine DNS-servere på Linux med NordVPN

Bemærk: Når der er forbindelse til en NordVPN-server, bruges NordVPN's private DNS-servere som standard.

For at bruge NordVPN's private DNS-servere på Linux, når der ikke er forbindelse til en NordVPN-server, skal du følge en af de to metoder:

Brug af Network Manager

1. Åbn Indstillinger, og vælg derefter enten Netværk eller Wi-Fi baseret på din netværkstype.
  2. Klik på tandhjulsknappen, og gå til fanen IPv4.
  3. Ved siden af DNS skal du deaktivere Automatisk.
  4. I DNS-feltet skal du indtaste 103.86.96.100 og 103.86.99.100 adskilt af et komma:
    103.86.96.100,103.86.99.100

4bc8f404-57c2-4b8a-88e2-fc1344d7c635 (1).png
  5. Klik på Anvend.
  6. Åbn Terminal og kør følgende kommando for at genstarte Network Manager daemon:
    sudo systemctl restart NetworkManager
  7. Indtast din sudo-adgangskode.

Brug af terminalen

1. Åbn terminalen ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet, og kør følgende kommando:
    sudo nano /etc/systemd/resolved.conf
  2. Find linjerne DNS og FallbackDNS.
  3. Fjern kommentarerne fra linjerne ved at fjerne hash-symbolerne (#).
  4. Indtast DNS-adresserne som følger:
    DNS=103.86.96.100
    FallbackDNS=103.86.99.100
  5. Tryk på Ctrl + X, Y og Enter for at afslutte og gemme ændringerne.
  6. Kør følgende kommando for at sikre, at netværksændringerne er gennemført:
    sudo systemctl restart systemd-resolved
  7. Hvis du bliver bedt om det, bedes du indtaste dit sudo-kodeord.