Sådan opretter du forbindelse til NordVPN med IKEv2/IPSec på macOS

IKEv2/IPSec-forbindelsesmetoden er en af de alternative måder at oprette forbindelse til NordVPN-servere på din macOS på. Denne forbindelsesmetode er foretrukket af privatlivsentusiaster samt Apple selv, da IKEv2/IPSec-sikkerhedsprotokollen i øjeblikket er en af de mest avancerede på markedet. Når det er sagt, så mangler denne manuelle opsætning de ekstra funktioner i den oprindelige NordVPN-app og er lidt mere kompliceret at sætte op. Alternativt kan du bruge IKEv2-applikationen, som du kan downloade fra App Store.

Hvis du bruger den nyeste macOS Ventura-version, skal du følge vejledningen her.

Manuel opsætning af forbindelse

1. Download først NordVPN IKEv2-certifikatet til din macOS. Den nemmeste måde er at klikke på dette link på din macOS-enhed.

Når den er downloadet, skal du åbne certifikatfilen i mappen Downloads.

2. Vinduet Tilføj certifikater vises. Klik på Tilføj for at tilføje certifikatet til login-nøgleringen.

3. Højreklik på NordVPN Root CA-certifikatet i login-nøgleringen, og vælg Hent info.

1. Under Når du bruger dette certifikat, skal du indstille felterne IP Security (IPSec) og Extensible Authentication (EAP) til Always Trust. Efterlad alle andre felter som Never Trust. Du bliver nødt til at indtaste adgangskoden til din Mac for at foretage disse ændringer. Når du er færdig, lukker du nøgleringen.

2. Klik på Apple-logoet i øverste højre hjørne af skærmen og vælg Systemindstillinger... (System Preferences...)

3. Klik på Netværk (Network) i systemindstillingerne (System Preferences).

1. Når netværksvinduet åbnes, skal du klikke på +-ikonet i nederste venstre hjørne (du skal have administratorrettigheder).

1. Et nyt vindue vil poppe op. For Interface skal du vælge VPN i rullemenuen. Vælg IKEv2 som VPN-type. Indtast det navn, du ønsker, i feltet Servicenavn. Vi anbefaler, at du navngiver tjenesten NordVPN (IKEv2). Klik på Opret.

1. Indstillingerne for den nye VPN-forbindelse vil nu blive vist. Indtast værtsnavnet på en NordVPN-server i felterne Serveradresse og Fjern-ID.

Af hensyn til denne vejledning har vi brugt værtsnavnet for server NL#37, men du bør oprette forbindelse til en server, der er foreslået til dig på https://nordvpn.com/da/servers/tools/. Du kan finde serverens værtsnavn lige under serverens titel.

2. Klik på Autentificeringsindstillinger …. Vælg Brugernavn som godkendelsesmetode, og indtast derefter dit NordVPN-tjenestens brugernavn og adgangskode. Klik på OK og derefter Anvend.

Du kan finde dine adgangsoplysninger til NordVPN-tjenesten (brugernavn og adgangskode) i Nord Account kontrolpanelet. Kopier adgangsoplysningerne ved at bruge knappen "Kopier" i højre side.

3. Marker feltet Vis VPN-status i menulinjeboksen (valgfrit), klik på Opret og derefter Anvend.

4. Det er alt! Nu skulle du være forbundet. Hvis du har markeret Vis VPN-status i menulinjeboksen, kan du oprette forbindelse til dit VPN fra statuslinjen