Forklaring af de forskellige NordVPN-serverkategorier

NordVPN har specialservere (specialty servers) med forskellige formål.

NordVPN-servertyper:

Standardservere

Almindelige NordVPN-servere, der tilbyder de bedste forbindelseshastigheder – ideel til daglig brug. Uanset om du surfer på internettet derhjemme eller bruger offentlige wi-fi-netværk, mens du går ud, giver standardservere sikkerhed og privatliv ved at kryptere din internettrafik og skjule din personlige IP-adresse.

Den måde standard NordVPN-servere fungerer på er enkel. Når du opretter forbindelse til en  VPN-server, krypteres al din internettrafik via en bestemt VPN-protokol. Den sendes derefter via din internetudbyder, før den når en NordVPN-server. Der dekrypteres trafikken og sendes derefter til sin destination: et website, bank-app osv.

Her er en artikel, der forklarer, hvordan et VPN fungerer i detaljer.

Sådan forbinder du til en standardserver

Vælg mellem 3 indstillinger:

• Brug indstillingen Forbind hurtigt (Quick Connect) (1).
  • Vælg en server fra listen Alle lande (All Countries) (2).
  • Klik på et ikon på serverkortet (3).

Double VPN

Double VPN-servere er specialiserede sikkerheds- og privatlivsløsninger, der er beregnet til journalister, politiske aktivister, informanter og alle, der ønsker at være ekstra forsigtige.

Den vigtigste fordel, der adskiller Double VPN fra standardservere, er, at din internettrafik sendes via to VPN-servere i stedet for én, hvilket krypterer dine data og skjuler din personlige IP-adresse to gange.

Det ekstra lag af sikkerhed er nyttigt, når du rejser gennem lande med et højt niveau af censur og/eller overvågning.

Sådan opretter du forbindelse til en Double VPN-server:

For at begynde at bruge Double VPN-servere skal du åbne kategorien "Specialservere" (Specialty servers) i NordVPN-appen og klikke på Double VPN. Du bliver automatisk forbundet til den hurtigste tilgængelige server.

Hvad skal jeg gøre, hvis Double VPN mangler på min liste over specialservere?

Hvis du ikke kan se indstillingen Double VPN på listen over specialservere, skal du skifte til TCP- eller UDP OpenVPN-protokollen

Hvorfor føles min forbindelse langsom med Double VPN?

Din internetforbindelse føles langsom ved hjælp af Double VPN, fordi overførsel af internettrafik gennem en anden server kræver yderligere internetressourcer. Af denne grund anbefaler vi ikke at bruge Double VPN til enkle, daglige aktiviteter. Hvis du stadig oplever hastighedsproblemer, får du her nogle tips til, hvordan du gør din VPN hurtigere.

Onion over VPN

Onion Over VPN er en funktion, der kombinerer fordelene ved at bruge The Onion Router (Tor) med VPN-tunnelering. Resultatet – et øget niveau af privatlivsbeskyttelse, hvilket er afgørende for dem, der bor i eller passerer gennem lande med omfattende overvågning.

Når du er forbundet til en Onion via en VPN-server, går din internettrafik gennem en af vores servere, passerer gennem Onion-netværket og først derefter til internettet.

Normalt kan du kun få adgang til Onion-netværket med The Onion Router-browseren (Tor). Med NordVPN behøver du ikke downloade en særlig browser. Det eneste, du skal gøre, er at åbne NordVPN-appen, gå over til kategorien specialservere og oprette forbindelse til en Onion Over VPN-server. Din internettrafik vil derefter blive dirigeret gennem Onion-netværket – ingen yderligere applikationer er påkrævet.

Onion over VPN mangler på min liste over specialservere

Hvis dette sker, kan du kontakte vores support for at få hjælp. Hvordan kan jeg kontakte NordVPN's kundesupport?

Jeg kan ikke få adgang til Onion-netværket via Firefox-browseren.

Bare rolig, vi har løsningen klar i denne artikel: Firefox åbner ikke .onion-websteder

Dedikeret IP

Denne kategori er for vores kunder, der har købt deres egne dedikerede IP-adresser

Dedikerede IP-servere fungerer som standardservere, bortset fra at du er den eneste person, der kan få adgang til IP-adressen. Når du opretter forbindelse til en anden form for server, erstattes din IP-adresse med serverens IP. Serveren kan bruges af mange andre mennesker, som vil dele serverens IP-adresse ved at skjule deres personlige. Når flere personer deler en IP-adresse kan det medføre en række gener, man kan undgå ved at have sin egen dedikeret IP-adresse.

Nogle af fordelene ved at have eneadgang til en IP-adresse omfatter muligheden for at omgå almindelige VPN-blokeringslister, undgå CAPTCHA-anmodninger og meget mere.

Dedikeret IP mangler på min liste over specialservere

Hvis du ikke kan se indstillingen Dedikeret IP på listen over specialservere, skal du skifte til TCP- eller UDP OpenVPN-protokollen

Jeg har købt en dedikeret IP-adresse. Hvordan konfigurerer jeg den?

Her er vejledninger om, hvordan du forbinder til din dedikerede IP med NordVPN på forskellige platforme.

Slørede servere

Omfattende internetrestriktioner og VPN-blokeringer kan løses ved at oprette forbindelse til slørede servere

Disse servere omgår VPN-blokerende firewalls ved hjælp af en kompliceret algoritme. For at få flere oplysninger om, hvordan slørede servere fungerer, kan du besøge vores dedikerede artikel

Jeg kan ikke se slørede servere på min liste over specialservere

Hvis du ikke kan se de slørede servere på listen over specialservere, skal du skifte til TCP- eller UDP OpenVPN-protokollen.