Installer NordVPN til pc på Windows 7 og 8.1

NordVPN's klientsoftware er den anbefalede løsning, når du vil forbinde til NordVPN-servere på din Windows-pc. For at bruge NordVPN's klientsoftware til Windows, skal du downloade og installere NordVPN-appen på din Windows-PC, logge ind og forbinde til en NordVPN-server. Alle disse trin omtales i denne vejledning.

Indholdsfortegnelse:

Download og installation
Konfiguration af applikationen
Vælg mellem forskellige servere

NordVPN App-indstillinger

Sådan downloader og installerer du NordVPN-appen

1. Download NordVPN-appen ved at trykke på knappen nedenfor.

Download App

Du kan også downloade NordVPN-appen via direkte links:

Download til Windows x64
    Download til Windows x32

2. Gå til mappen Downloads, og dobbeltklik på filen NordVPNSetup.exe.
  3. Du bliver muligvis bedt om at angive, om du vil give appen tilladelse til at foretage ændringer på din enhed. Klik på Ja.
    User account control pop-up window asking if you allow the app to make changes to your device.png
  4. Installationsvinduet åbnes. Klik på Næste.
    Installer window on win 7 and 8.png
  5. Sæt kryds i felterne, hvis du ønsker genveje til NordVPN-appen på dit skrivebord og/eller i menuen Start, og klik derefter på Næste og Installer.
    choosing shortcuts for the NordVPN app on win 7 and 8.png
  6. Installationsprogrammet fortsætter derefter med installationen. Når det er færdigt, bliver du spurgt, om du vil starte NordVPN med det samme. Klik på Afslut for at fuldføre konfigurationen.
    The installer for win 7 and 8 (last step).png

Sådan konfigurerer og bruger du NordVPN

1. Klik på NordVPN-logoet på dit skrivebord, og når appen er indlæst, skal du klikke på Log ind for at fortsætte.
    NordVPN app on win 7.png
  2. Din browser åbner og indlæser loginsiden til Nord Account. Indtast først dit brugernavn eller din e-mailadresse, tryk på Fortsæt og indtast derefter din adgangskode.
    NA login page.png
  3. Hvis du vil begynde at bruge NordVPN med det samme, skal du blot trykke på Forbind hurtigt, vente til du ser status ændre sig fra Ubeskyttet til Beskyttet, og så er du klar til en sikker og privat session.
    NordVPN app_map_on win 7.png

Men for at få fuldt indblik i, hvad NordVPN-appen tilbyder, vil vi først kort gennemgå, hvad du kan finde på hovedskærmen og herefter gennemgå indstillingsmenuen.

NordVPN app_sections_numerised_on win 7.png

1. Søgelinje: Én af de måder, du kan oprette forbindelse til NordVPN-servere på. Brug søgelinjen til at finde bestemte servere ved at indtaste navnet på landet, byen, servernummeret eller typen af specialserver. Klik her for flere oplysninger.
    2. Specialservere: NordVPN tilbyder flere serverkategorier, der hver har sine unikke fordele. Vi har en artikel om dette emne, der forklarer de forskellige typer nærmere: Hvad betyder de forskellige serverkategorier?
    3. Alle lande: En liste over lande, du kan forbinde til. Hvis du holder markøren henover et lands navn, vises der yderligere indstillinger, såsom at angive byen (hvis relevant) og servernavnet.
    4. Forbind hurtigt: Denne indstilling forbinder dig automatisk til den hurtigste og nærmeste NordVPN-server.
    5. Threat Protection: En innovativ løsning til håndtering af malware, webtracking, skadelige reklamer og meget mere. Læs om den her: Threat Protection
    6. Indstillingsmenuen: Hvis du klikker på dette tandhjulsikon, får du vist flere indstillinger, som vi forklarer nedenfor.

Vælg mellem forskellige NordVPN-servere

Ved hjælp af søgelinjen. Du kan forbinde til bestemte servere ved at indtaste en kategori, region eller et bestemt servernummer med et hashtag (fx USA #4672) for at finde det, du har brug for.

searching for a server by its number on NordVPN app (win 7).png

Ved hjælp af listen Alle lande eller Server-kortet. Klik på nålene på kortet eller på det bestemte land på listen for at forbinde til den bedste server på den givne placering.

NordVPN all countries list and servers map on win 7.png

Hvis du klikker på de tre prikker ud for landenavnet, vises der yderligere forbindelsesindstillinger, såsom muligheden for at vælge den bestemte by og server.

adittional country options on win 7.png

Indstillingsmenuen i NordVPN

På fanen Indstillinger kan du konfigurere programmet efter dine præferencer. For at åbne indstillingsmenuen skal du trykke på tandhjulsikonet i nederste venstre hjørne.
NordVPN settings on win 7.png

Generelle indstillinger

• Start ved opstart af Windows får NordVPN til at køre automatisk, når du starter din computer. Aktiveret som standard.
  • Kør appen i minimeret tilstand viser kun NordVPN-ikonet i Windows-systembakken, når computeren starter (i stedet for at åbne hovedvinduet). Aktiveret som standard.
  • Vis statusmeddelelser om VPN-forbindelse viser Windows-meddelelser, hver gang du opretter forbindelse eller afbryder forbindelsen til en server. Aktiveret som standard.
  • Threat Protection: beskytter mod reklamer og skadelige websites beskytter dig mod påtrængende reklamer, websites med malware, phishing-links og andre trusler.
  • Vælg sprog for appen i rullemenuen Sprog. Du kan vælge engelsk, spansk, fransk eller tysk.
  • I venstre sidebjælke kan du også få adgang til dine kontooplysninger. Knappen Log ud befinder sig også nederst.
    NordVPN general settings on win 7.png

Auto-connect-indstillinger

• Altid når appen starter betyder, at appen automatisk opretter forbindelse til en server, når den starter, hvis du bruger en Ethernet-forbindelse eller et wi-fi-netværk. Det gælder ikke for wi-fi-netværk, som du har tillid til. Deaktiveret som standard.
  • Automatisk tilslutning på wi-fi får appen til at oprette forbindelse til en server automatisk, når du opretter forbindelse til et netværk: Usikre netværk eller Altid. Deaktiveret som standard.

Usikre netværk: Tilslut automatisk til en server, når du opretter forbindelse til et usikkert wi-fi-netværk. Usikre trådløse netværk er netværk uden adgangskode og/eller netværk med svag kryptering. Det fungerer kun, når du opretter forbindelse til et nyt wi-fi-netværk eller skifter wi-fi-netværk. Det gælder ikke for en Ethernet-forbindelse eller pålidelige wi-fi-netværk. Indstillingen giver dig mulighed for at afbryde forbindelsen, når du er automatisk tilsluttet.

Altid: Gælder kun for wi-fi-netværk. Få appen til automatisk at forbinde til en server, når du bruger wi-fi, der ikke er pålidelig. Du kan ikke afbryde forbindelsen, medmindre du har tillid til dit nuværende wi-fi eller deaktiverer automatisk forbindelse.

• Når Vælg automatisk VPN-protokol og server automatisk er aktiveret, vælger appen automatisk en VPN-protokol og server. Aktiveret som standard.
  • VPN-protokol (synlig efter deaktivering af indstillingen Choose a VPN protocol and server automatically). UDP bruges hovedsageligt til streaming og download. TCP er mere pålidelig, men også en smule langsommere, og bruges normalt til at surfe på nettet. NordLynx bruges som standard.
  • Auto-connect to lader dig vælge dit foretrukne land eller din servertype, som appen automatisk opretter forbindelse til. Du kan vælge en bestemt by, når du har valgt det foretrukne land.
  • Trusted Wi-Fi networks deaktiverer automatisk forbindelse på bestemte Wi-Fi-netværk. For eksempel kan du gøre en undtagelse for dit hjemme-Wi-Fi, hvis du har tillid til det.

VIGTIG BEMÆRKNING: Du vil miste internetforbindelsen, når du er tilsluttet et Trusted Wi-Fi med aktiveret Internet Kill Switch.
    NordVPN auto-connect settings on win 7.png

Kill Switch

• Internet Kill Switch afbryder din internetforbindelse, når din forbindelse til sikre NordVPN-servere bliver afbrudt. Deaktiveret som standard.
  • Kill Switch lukker specificerede programmer, hvis du mister din VPN-forbindelse. Hvis du fx føjer Skype til listen, lukker NordVPN Skype, når du afbryder forbindelsen. Da det tager et par sekunder at få en sikker VPN-server, forhindrer dette, at dine data lækker, når de automatisk opretter forbindelse til internettet igen: Deaktiveret som standard.
    NordVPN kill switch settings on win 7.png

Split tunnelling

• Split tunnelling giver dig mulighed for at ekskludere applikationer fra VPN-forbindelsen. Med andre ord forbliver de apps, som du vælger at tilføje til split-tunnelling-funktionen upåvirkede af NordVPN.
    NordVPN split tunneling settings on win 7.png

Avancerede indstillinger

• Med Custom DNS kan du vælge en bestemt DNS-server til NordVPN-applikationen.
  • Obfuscated serves giver dig mulighed for at omgå netværksrestriktioner, såsom firewalls. Dette anbefales i lande med begrænset netadgang.
  • Usynlighed på LAN gør din computer usynlig for andre på samme lokale netværk (LAN). Husk, at når det er aktiveret, kan du ikke oprette forbindelse til enheder på samme LAN, såsom printere. Deaktiveret som standard.
  • Diagnostik kører NordVPN-diagnosticeringsværktøjet, hvis du har tekniske problemer. Indsaml diagnosedata og giv sagsnummer-ID til vores supportpersonale for yderligere hjælp. Hvis diagnosticeringsværktøjet ikke giver dig et sagsnummer-ID, kan du i stedet sende .zip-filen til vores support.

Min konto

• Dette afsnit giver dig oplysninger om dit abonnement samt mulighed for at ændre din adgangskode og aktivere tofaktorgodkendelsen. Du kan også downloade vores software til andre operativsystemer.
    NordVPN my account settings on win 7.png

Dark Web Monitor

• Få besked, hvis der er en læk af dine oplysninger relateret til den e-mail, der bruges med NordVPN. Du kan læse mere om funktionen i vores dedikerede afsnit.
    NordVPN dark web monitor settings on win 7.png