Installation af NordVPN på Windows 7, 8.1 og 10

Denne artikel er tilgængelig på engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, hollandsk, polsk, portugisisk-brasiliansk, svensk og spansk.

NordVPN's native-applikation er den anbefales til at oprette forbindelse til NordVPN-servere på din Windows-pc. Vi har designet den med dine behov i tankerne, så der er nem adgang til funktioner såsom Double VPN, Onion over VPN-servere og automatiseret Kill Switch. Applikationen bruger OpenVPN, en af de bedste VPN-protokoller derude, som standard.

Denne vejledning forklarer, hvordan du downloader og installerer NordVPN-appen, logger ind og opretter forbindelse til vores servere. Vi giver også et overblik over dens indstillinger.

Indholdsfortegnelse:

Download og installation
Opsætning og brug af appen
Vælge mellem forskellige servere

NordVPN App-indstillinger

Sådan konfigurerer man VPN på Windows

1. Download NordVPN-appen ved at gå til https://nordvpn.com/da/download/ og trykke på "Download appen".

2. Gå til mappen Downloads, og dobbeltklik på filen NordVPNSetup.exe.

download map kan gevonden worden in deze pc map

3. Et pop up-vindue spørger dig måske, om du giver appen tilladelse til at foretage ændringer på din enhed. Klik på Ja og fortsæt til opsætning.

De ja-knop bevindt zich in de linker benedenhoek van de pop-up

4. Installationsvinduet åbnes. Klik på Næste.

volgende knop staat in de rechter benedenhoek

5. Sæt kryds i felterne, hvis du vil have genveje til NordVPN-appen på dit skrivebord og/eller Start-menuen, og klik derefter på Installer.

volgende knop staat in de rechter benedenhoek

6. Installationsprogrammet fortsætter med installationsprocessen. Når det er færdigt, bliver du spurgt, om du vil starte NordVPN med det samme. Klik på Udfør for at fuldføre opsætningen.

de knop afwerking bevindt zich in de rechter benedenhoek

Opsætning og brug af NordVPN

1. Klik på NordVPN-logoet på dit skrivebord, og efter at appen er indlæst, skal du klikke på Log ind for at fortsætte.

de inlogknop bevindt zich in het midden van het venster aan de linkerkant

2. Din browser åbner og indlæse logindsiden for Nord Account. Indtast først dit brugernavn eller din e-mailadresse, tryk på Fortsæt og indtast derefter din adgangskode.

de knop "doorgaan" bevindt zich boven de knop wachtwoord vergeten

3. Hvis du vil begynde at bruge NordVPN med det samme, kan du blot trykke på Quick Connect, vente til du ser status ændre sig fra Ubeskyttet til Beskyttet, og så er du klar til at gå i gang med en sikker og privat session!

de snelverbind knop bevindt zich in de rechter benedenhoek van het hoofdvenster van de NordVPN toepassing

Men for at få den fulde forståelse af, hvad NordVPN-appen tilbyder, så lad os kort gennemgå, hvad du kan finde på hovedskærmen og derefter i menuen Indstillinger.

De zoekbalk bevindt zich in de linkerbovenhoek van de app, daarnaast vindt u aan de linkerkant de knop voor bescherming tegen bedreigingen, speciale servers vindt u onder recente verbindingen. Onder speciale servers vindt u alle landen, waarmee u verbinding kunt maken. In de linker benedenhoek vindt u de instellingen knop. Snel verbinden vindt u in de rechter benedenhoek.
    1. Søgelinjen: En af de måder, du kan oprette forbindelse til NordVPN-servere på. Brug søgelinjen til at finde specifikke servere ved at indtaste navnet på landet, byen, servernummeret eller den specielle servertype. Klik her for at få flere oplysninger.
    2. Specialiserede servere: NordVPN tilbyder flere kategorier af servere, hver med sine egne unikke fordele. Vi har en dedikeret artikel, der forklarer de forskellige typer i detaljer: Hvad betyder de forskellige serverkategorier?
    3. Alle lande: En liste over lande, du kan oprette forbindelse til. Hvis du holder musen over navnet på et land, vises yderligere muligheder, f.eks. angivelse af byen (hvis relevant) og servernavnet.
    4. Hurtig forbindelse: Denne indstilling forbinder dig automatisk til den hurtigste og nærmeste NordVPN-server.
    5. Beskyttelse mod trusler: en innovativ løsning til håndtering af malware, webtracking, ondsindede annoncer og meget mere! Læs om den her: Trusselsbeskyttelse.
    6. Indstillingsmenu: Hvis du klikker på dette tandhjulsikon, vises yderligere indstillinger, som vi forklarer nedenfor.

Valg mellem forskellige NordVPN-servere

Brug af søgelinjen. Du kan oprette forbindelse til bestemte servere ved at skrive en kategori, en region eller et bestemt servernummer med et hashtag (f.eks. United States #4672) for at finde det, du har brug for.

voorbeeld van het gebruik van de zoekbalk

Brug listen Alle lande eller kortet Servere. Klik på knudepunkterne på kortet eller på det specifikke land på listen for at oprette forbindelse til den bedste server på det pågældende sted.

de landenlijst bevindt zich aan de linkerkant van de app

Hvis du klikker på de tre prikker ud for landenavnet, vises yderligere forbindelsesmuligheder, f.eks. muligheden for at vælge den specifikke by og server.

de knop met de drie punten bevindt zich naast het land aan de rechterkant

NordVPN-indstillinger menu

Under fanen Indstillinger kan du indstille programmet efter dine ønsker.Du åbner indstillingsmenuen ved at trykke på tandhjulsikonet i nederste venstre hjørne

de instellingenknop bevindt zich in de linker benedenhoek

Generelle indstillinger

• Start ved opstart af Windows starter NordVPN automatisk, når du starter din computer. Aktiveret som standard.
  • Start appen minimeret tilstand viser kun NordVPN-ikonet i Windows-systembakken, når computeren starter (i stedet for at åbne hovedvinduet). Aktiveret som standard.
  • Vis VPN-forbindelsesstatusmeddelelser viser Windows-meddelelser, hver gang du opretter forbindelse eller afbryder forbindelsen til en server. Aktiveret som standard.
  • CyberSec: blokering af annoncer og ondsindede websteder beskytter dig mod påtrængende annoncer, malware-websteder, phishing-links og andre trusler.
  • Sprog kan vælges i rullemenuen Sprog. Du kan vælge engelsk, spansk, fransk eller tysk.
  • I venstre sidebjælke kan du også få adgang til dine kontooplysninger. Knappen log ud befinder sig også nederst.

scherm van de algemene instellingen

Indstillinger for automatisk forbindelse

• Altid, når appen startes gør, at appen automatisk opretter forbindelse til en server, når den starter, hvis du bruger en Ethernet-forbindelse eller et Wi-Fi-netværk. Det gælder ikke for Wi-Fi-netværk, som du har tillid til. Deaktiveret som standard.
  • Automatisk forbindelse på Wi-Fi får appen til at oprette forbindelse til en server automatisk, når du opretter forbindelse til et netværk: Usikre netværk eller Altid. Deaktiveret som standard.

Usikre netværk: Tilslut automatisk til en server, når du opretter forbindelse til et usikkert Wi-Fi-netværk. Usikre trådløse netværk er netværk uden adgangskode og/eller netværk med svag kryptering. Det fungerer kun, når du opretter forbindelse til et nyt Wi-Fi-netværk eller skifter Wi-Fi-netværk. Det gælder ikke for en Ethernet-forbindelse eller pålidelige Wi-Fi-netværk. Indstillingen giver dig mulighed for at afbryde forbindelsen, når du er automatisk tilsluttet.

Altid: Gælder kun for Wi-Fi-netværk. Få appen til automatisk at oprette forbindelse til en server, når du bruger Wi-Fi, der ikke er pålidelig. Du kan ikke afbryde forbindelsen, medmindre du har tillid til dit nuværende Wi-Fi eller deaktiverer automatisk forbindelse.

• Vælg en VPN-protokol og server lader appen automatisk lader appen automatisk vælge en VPN-protokol og server. Aktiveret som standard.
  • VPN-protokol (synlig efter deaktivering af indstillingen Vælg en VPN-protokol og -server automatisk). UDP bruges hovedsageligt til streaming og download. TCP er mere pålidelig, men også lidt langsommere, og bruges normalt til webbrowsing. NordLynx bruges som standard.
  • Opret automatisk forbindelse til lader dig vælge dit foretrukne land eller din servertype, som appen automatisk opretter forbindelse til. Du kan vælge en bestemt by, når du har valgt det foretrukne land.
  • Betroede Wi-Fi-netværk deaktiverer automatisk forbindelse på bestemte Wi-Fi-netværk. For eksempel kan du gøre en undtagelse for dit hjemme-Wi-Fi, hvis du har tillid til det.

VIGTIG BEMÆRKNING: Du vil miste internetforbindelsen, når du er tilsluttet et Betroet Wi-Fi med aktiveret Internet Kill Switch.

auto-connect instellingenscherm

Kill Switch

• Internet Kill Switch afbryder din internetforbindelse, når din forbindelse til sikre NordVPN-servere bliver afbrudt. Deaktiveret som standard.
  • Kill Switch lukker specificerede programmer, hvis du mister din VPN-forbindelse. Hvis du fx føjer Skype til listen, lukker NordVPN Skype, når du afbryder forbindelsen. Da det tager et par sekunder at få en sikker VPN-server, forhindrer dette, at dine data lækker, når der automatisk oprettes forbindelse til internettet igen. Deaktiveret som standard.

scherm van de kill switch instellingen

Opdelt tunnel

• Opdelt tunnel giver dig mulighed for at ekskludere applikationer fra VPN-forbindelsen. Med andre ord forbliver de apps, som du vælger at tilføje til split-tunnelfunktionen upåvirkede af NordVPN.

scherm met instellingen voor gesplitst tunnelen

Avancerede indstillinger

• Med Brugerdefineret DNS kan du vælge en bestemt DNS-server til NordVPN-applikationen.
  • Slørede servere giver dig mulighed for at omgå netværksrestriktioner, såsom firewalls. Dette anbefales i lande med begrænset netadgang.
  • Usynlighed på LAN gør din computer usynlig for andre på samme lokale netværk (LAN). Husk, at når det er aktiveret, kan du ikke oprette forbindelse til enheder på samme LAN, såsom printere. Deaktiveret som standard.
  • Diagnostik (Diagnostics) kører NordVPN-diagnosticeringsværktøjet, hvis du har tekniske problemer. Indsaml diagnosedata og giv sagsnummer-ID til vores supportpersonale for yderligere hjælp. Hvis diagnosticeringsværktøjet ikke giver dig et sagsnummer-ID, kan du i stedet sende .zip-filen til vores supportpersonale.

venster met geavanceerde instellingen

Min konto

• In dit gedeelte vindt u informatie over uw abonnement en kunt u uw wachtwoord wijzigen en de twee-factor authenticatie activeren. U kunt onze applicatie ook downloaden voor andere besturingssystemen.

mijn rekening venster

Dark Web Monitor

• Wordt gewaarschuwd in het geval er een lek is van uw informatie gerelateerd aan de e-mail die u gebruikt bij NordVPN. Lees meer over de functie in onze speciale sectie

dark web monitor instellingen venster

Tip: Vergeet niet om een sterk wachtwoord te gebruiken voor uw NordVPN account, omdat het u zal helpen om credential stuffing aanvallen te voorkomen en uw account veilig zal houden.

Omdat het maken en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden wij u aan een gratis wachtwoordmanager te downloaden, zoals NordPass. Het genereert veilige wachtwoorden voor u en slaat ze veilig op, zodat u in de toekomst geen tijd verspillende wachtwoorden meer hoeft te resetten.

NordPass biedt native apps voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS, zodat u altijd en overal bij uw wachtwoorden kunt, zelfs offline.