Sådan installerer du NordVPN på Android

For at begynde at bruge NordVPN på din Android-enhed skal du blot downloade VPN til Android, logge ind (eller tilmelde dig) og derefter forbinde til en NordVPN-server. Så snart du er blevet forbundet med en NordVPN-server, er din Android-internetforbindelse sikker og privat.

Læs vejledningen nedenfor, så er det nemt at udføre disse trin. Derudover kan du finde de forskellige måder, hvorpå du kan indstille NordVPN-appen til Android, så den passer til dine behov.

Indholdsfortegnelse:

Sådan downloader og installerer du NordVPN til Android
Sådan konfigurerer du NordVPN-mobilappen til Android
Sådan bruger du NordVPN-appen til Android

Sådan vælger du mellem forskellige servere

Sådan tilpasser du VPN-indstillingerne

(Valgfrit) Download NordVPN-appen vha. Sideload

Sådan downloader og installerer du NordVPN til Android

Først skal du downloade NordVPN til Android og installere appen på din Android-enhed.

1. Åbn Play Butik.

2. Indtast NordVPN i søgelinjen, og vælg NordVPN-appen. Tryk på Installer (Install).

Sådan konfigurerer du NordVPN-mobilappen til Android

1. Når du har installeret applikationen, trykker du på den for at åbne den.

2. I hovedmenuen skal du trykke på TILMELD DIG (SIGN UP) for at oprette en ny konto eller LOG IND (LOG IN), hvis du allerede har en konto.

3. Ved at trykke på en af de to knapper ovenfor åbnes din browser og fører dig til vores side Nord Account, hvor du enten kan fortsætte med at logge ind eller oprette en konto.

Bemærk, at hvis du tilmelder dig, bliver du bedt om at vælge et abonnement, før du kan begynde at bruge tjenesten.

Sådan bruger du NordVPN-appen til Android

1. For at gøre din forbindelse til internettet sikker og privat skal du forbinde til en NordVPN-server. Dette kan gøres på flere måder: Ved at trykke på knappen FORBIND HURTIGT (QUICK CONNECT), klikke på et landenavn på landelisten eller finde en server via søgelinjen.

Nu ved du, hvordan du konfigurerer et VPN på Android, men der findes meget mere, som NordVPN kan tilbyde for at gøre oplevelsen så god som mulig for dig. Lad os se nærmere på de forskellige muligheder og funktioner, som du kan indstille efter dine behov.

Stryg opad på hovedskærmen for at finde alle serverens muligheder og funktioner.

1. Forbind hurtigt (Quick Connect): Forbind til den nærmeste og mindst belastede server. Denne forbindelsesmetode er nyttig, når oplysninger om serverens placering eller andre indstillinger ikke er så vigtige, som det er få adgang til tjenesten lynhurtigt.
    2. Omdirigering af trafik (Traffic routing): Omdirigering af trafik er én af funktionerne i Meshnet. Den giver dig mulighed for at lede al din internettrafik via dine venner eller din anden enhed og bruge IP-adressen på den pågældende enhed til at få adgang til internettet.
    3. Specialservere (Specialty servers): NordVPN tilbyder en række forskellige typer servere, der hver især har unikke fordele. Få mere at vide om dem i vores dedikerede artikel: Hvad betyder de forskellige serverkategorier?
    4. Søgelinje (Search): Brug den til at finde bestemte servere. Du kan indtaste navnet på et land, en by, et servernummer eller endda navnet på kategorien for specialservere.
    5. Liste over alle lande (All countries): En anden måde, hvorpå du kan forbinde – rul gennem listen for at finde det land, du gerne vil forbinde til, og tryk derefter på landets navn, når du finder det.
    6. Meshnet: Denne funktion giver dig mulighed for at oprette et sikkert, privat netværk til mange enheder, der befinder sig hvor som helst i verden, få fjernadgang til dem og sende al din onlinetrafik via en anden enhed.
    7. Notifikationer (Notifications): Her kan du finde alle nyheder om de seneste opdateringer og sikkerhedstips.
    8. Statistik og indstillinger (Statistics and Settings: Ved at klikke her kan du finde din forbindelsesstatistik, og ved at trykke på dette tandhjulsikon åbner du indstillingsmenuen. Der er et separat afsnit nedenfor, der forklarer alle de muligheder, der findes der.

Sådan vælger du mellem forskellige servere

Sådan forbinder du til et bestemt land: Stryg opad for at se listen over lande (Country list). Der skal du trykke på det land, du leder efter, og derefter bliver du automatisk forbundet til en server på den pågældende placering.

Nålene på verdenskortet viser også, hvor vi har servere, og hvor mange der er i det pågældende land. Ved at trykke på dem får du vist de konkrete byservere, vi har. Du kan trykke på forskellige nåle uden et nummer og forbinde til en hvilken som helst by, du ønsker.

Du kan også klikke på søgelinjen og indtaste landets navn der.

Sådan forbinder du til en bestemt by: Du kan trykke på de tre prikker ud for et land for at vælge en bestemt by.

Søgelinjen kan også være til hjælp her. Indtast navnet på byen – derefter vises den, såfremt vi har VPN-servere placeret i den.

Sådan forbinder du til en bestemt server: Har du et bestemt servernummer, som du gerne vil bruge igen? Indtast det i søgelinjen, så får du det vist:

Sådan tilpasser du VPN-indstillingerne

1. På kortskærmen skal du trykke på brugerprofilikonet (Profile) i nederste højre hjørne for at få adgang til Kontostatistik og Indstillinger (Account Statistics and Settings).

2. Tryk på tandhjulsikonet i øverste højre hjørne for at finde alle applikationsindstillinger.

VPN-forbindelse

Forbind automatisk (Auto-connect): Med denne indstilling kan du få appen til automatisk at forbinde dig til en VPN-server, så snart der er adgang til internettet. Klik her for at få mere at vide om denne funktion.
Protokol (Protocol): Her kan du skifte mellem forbindelsesprotokollerne TCP, UDP og NordLynx. Kort sagt gør TCP-protokollen forbindelsen lidt mere stabil på bekostning af hastighed. UDP tilbyder det modsatte, hvilket vil sig en hurtigere, men mindre pålidelig forbindelse. NordLynx indeholder det bedste fra begge verdener: hastighed og pålidelighed.
Opdelt tunnel (Split tunneling): Dette giver dig mulighed for at angive, hvilke apps der går via VPN-forbindelsen.
DNS: angiver en bestemt DNS-server til NordVPN-appen.
Lokal netværksgenkendelse (Local network discovery): lader dig forblive usynlig for enheder på dit lokale netværk (LAN), når den er deaktiveret.
Forbindelse med måling af datamængder (Metered connection): giver dig mere kontrol over dataforbruget.

Værktøjer

Threat Protection (Lite): beskytter dig mod påtrængende reklamer, websites med malware, phishing-links og andre trusler. Læs mere om det på vores side med funktioner: Stop påtrængende reklamer med NordVPN's reklameblokering
På grund af Googles politikker blokerer Threat Protection ikke længere reklamer i de NordVPN-apps, der downloades fra Google Play. Den beskytter dig dog stadig mod skadelige websites og andre cybertrusler. Du kan downloade NordVPN-appen med en reklameblokering, der fungerer, direkte fra vores website.
Overvågning af det mørke net (Dark Web Monitor): Scanner internettet for eventuelle lækager af adgangsoplysninger, der er forbundet med din e-mailadresse hos NordVPN. Læs mere om det ved at klikke her.
Tapjacking-beskyttelse (Tapjacking protection): Beskytter dig mod utilsigtede afbrydelser ved at kræve to trin for at deaktivere dit VPN.

Generelt

Udseende (Appearance): Indstillingsafsnittet, hvor du kan skifte mellem lys, mørk og neutral visning.
Hjælp os med at blive bedre (Help us improve): Ved at slå denne funktion til kan du dele dine anonyme data med os, så vi kan give en bedre oplevelse fremover.

Forbind automatisk (Auto-connect)

1. Vælg, hvilke netværk NordVPN kan bruge til automatisk at oprette en VPN-forbindelse på Android: Mobilnetværk (mobile networks), wi-fi og Ethernet eller Altid (Always) (for alle netværk).

2. Hvis du vælger automatisk at forbinde til den hurtigste tilgængelige server, kan du vælge én af serverne fra dine seneste forbindelser (Recent Connections), én af specialserverne (Specialty servers) eller en server i et bestemt land.

Bemærk: Afsnittet Pålidelige netværk (Trusted networks) er kun synligt i versioner, der er ældre end Android 10. Det giver dig mulighed for at deaktivere automatisk forbindelse på bestemte wi-fi-netværk. Du kan fx gøre en undtagelse for dit wi-fi i hjemmet, hvis du har tillid til det. Nyere versioner tillader ikke denne funktion på grund af sikkerhedsændringer i Android OS.

(Valgfrit) Download NordVPN-appen vha. Sideload

Hvis du ikke kan downloade NordVPN fra Google Play, kan du få .apk-filen her. Disse filer giver brugere mulighed for at omgå Google Play, hvis de har tekniske problemer.

For at installere appen skal du ændre sikkerhedsindstillingerne på din enhed. Gå til Indstillinger (Settings) > Sikkerhed og privatliv (Security & Privacy) > Flere indstillinger > Installer ukendte apps (Install unknown apps). Vælg den browser, du brugte til at downloade .apk-filen til NordVPN, og aktivér Tillad fra denne kilde.

Android version 7.0 og derunder kan du finde denne mulighed i Indstillinger (Settings) > Sikkerhed (Security) > Ukendte kilder (Unknown sources).

15 - Unknown Sources_marked.png

Leder du efter en vejledning i, hvordan du installerer og bruger NordVPN på Android TV? Læs denne artikel.