Hvilken protokol skal jeg vælge?

Denne artikel er tilgængelig på engelsk og tysk.

NordVPN understøtter en række sikkerhedsprotokoller for sin VPN-tjeneste. Sikkerhedsniveauerne og formålene med disse protokoller er forskellige, men det er vores kunders behov også. Vi opfordrer dig til at se nærmere på styrkerne og svaghederne ved hver protokol. Selvom vi ønsker, at du skal kunne vælge frit, anser vi det også som vores pligt at rådgive dig om, hvad der passer bedst til dig.

1. OpenVPN

OpenVPN er en modent og robust open source-software, der gør os i stand til at levere en pålidelig og sikker VPN-tjeneste. Det er en alsidig protokol, der kan bruges på både TCP- og UDP-porte. OpenVPN understøtter et stort antal stærke krypteringsalgoritmer og cifre: For at sikre beskyttelsen af dine data bruger vi AES-256-GCM med en 4096-bit DH-nøgle. Vi anbefaler den til de mest sikkerhedsbevidste brugere.

2. IKEv2/IPsec

IKEv2/IPsec øger brugernes sikkerhed og privatliv betydeligt ved at anvende stærke kryptografiske algoritmer og nøgler. NordVPN bruger NGE (Next Generation Encryption) i IKEv2/IPsec. De krypteringsmetoder, der bruges til at generere Phase1-nøgler, er AES-256-GCM til kryptering, koblet med SHA2-384 for at sikre integritet og kombineret med PFS (Perfect Forward Secrecy) ved hjælp af 3072-bit Diffie-Hellman-nøgler. IPsec sikrer derefter tunnelen mellem klienten og serveren ved hjælp af den stærke AES-256. Protokollen giver brugeren tryghed, sikkerhed, stabilitet og hastighed.

3. WireGuard ( NordLynx ) (Anbefalet af NordVPN og er standard i de fleste af vores apps)

WireGuard er den nyeste og hurtigste tunnelprotokol, som hele VPN-branchen taler om. Den bruger banebrydende kryptografi, der overgår de nuværende ledere, OpenVPN og IPSec/IKEv2. Den betragtes dog stadig som eksperimentel, så VPN-udbydere er nødt til at lede efter nye løsninger ( som NordLynx af NordVPN ) for at imødegå WireGuards sårbarheder.

WireGuard er moderne, ekstremt hurtig og ekstremt minimalistisk i sin arkitektur og er bygger på grundig, akademisk forskning. WireGuard består af kun 4.000 kodelinjer, hvilket forenkler implementering, kontrol og fejlfinding. For at sætte det i perspektiv, kører OpenVPN på 400.000 kodelinjer, hvilket betyder, at WireGuard kun udgør 1 % af OpenVPNs kolossale arkitektur. NordLynx bruges i øjeblikket som standard i NordVPN-apps.

Vil du vide mere?

Tjek NordVPN ud på YouTube!

Tip: Din VPN-forbindelses sikkerhed afhænger også af adgangskoden til din konto. Glem ikke at bruge en stærkt adgangskode på din konto, da det vil hjælpe dig med at undgå angreb på adgangsoplysninger og vil holde dine forbindelser sikre og uden afbrydelser.

Da generering og hukommelse af stærke og sikre adgangskode ikke er en nem opgave, anbefaler vi at downloade vores gratis adgangskodemanager – NordPass. Den genererer sikre adgangskoder for dig og gemmer dem sikkert, så du kan undgå at spilde tiden på nulstilling af adgangskoder i fremtiden.