Hvad er NordVPN Kill Switch, og hvordan virker den

Kill Switch er en funktion, der hjælper dig med at forhindre ubeskyttet adgang til internettet, når din trafik ikke går gennem en NordVPN-server.

NordVPN-apps anvender et par forskellige versioner af Kill Switch:

• PC-versionen af Kill Switch, tilgængelig i NordVPN-applikationerne til Windows (App Kill Switch) og Mac (OpenVPN-versionen), afslutter de applikationer, du angiver, hvis VPN-forbindelsen pludselig afbrydes, hvilket forhindrer disse applikationer i at sende ubeskyttet trafik til internettet.

• Internet Kill Switch-funktionen i Windows-applikationen deaktiverer systemdækkende internetadgang, hvis VPN-forbindelsen pludselig afbrydes, eller du afbryder forbindelsen manuelt. På den måde beskytter den alle apps uden at afslutte dem.

• Mobilversionen af Kill Switch i iOS-applikationen såvel som i IKEv2-appen til Mac deaktiverer systemdækkende internetadgang, hvis VPN-forbindelsen pludselig afbrydes, og beskytter dermed alle apps uden at afbryde dem. Den vil også forsøge at genoprette forbindelsen til den server, du sidst var forbundet til. Denne funktion er aktiveret som standard og er ikke synlig i app-indstillingerne som en separat mulighed.

• Kill SwitchAndroid version 8.0 eller nyere fungerer ligesom en systemdækkende Kill Switch, der blokerer enhver internetadgang, når der ikke er nogen VPN-forbindelse.

• De fleste enheder (afhængigt af ROM'en), der kører på Android version 7.0 eller nyere har VPN-funktionaliteten Always-on, som forhindrer lækager, hvis VPN-forbindelsen pludselig dykker. For at aktivere den, skal du gå til Indstillinger > Forbindelser > Flere forbindelsesindstillinger > VPN. Tryk på tandhjulsikonet ved siden af NordVPN, og aktiver kontakten Always-on VPN.

• NordVPN-klienten til Linux deaktiverer systemdækkende internetadgang, hvis VPN-forbindelsen pludselig afbrydes, eller du afbryder forbindelsen manuelt. Du kan aktivere funktionen Kill Switch ved at skrive kommandoen nordvpn set killswitch on. Hvis du vil deaktivere Kill Switch, skal du skrive kommandoen nordvpn set killswitch off. Du kan finde den aktuelle status for Kill Switch-funktionen ved at skrive kommandoen nordvpn settings.

Find mere information på den dedikerede side om funktionerne i VPN Kill Switch, hvor vi forklarer, hvordan du kan bruge den.