Manuel opsætning med Tunnelblick på macOS

Bemærk: Du kan oprette forbindelse til slørede servere ved hjælp af TunnelBlick ved at downloade konfigurationsfilerne til vores slørede servere her.

Tunnelblick-applikationen er en af de alternative måder at oprette forbindelse til NordVPN-servere på din Mac på. Dette er en god mulighed for dem, der foretrækker en manuel forbindelse og godt kan lide at arbejde med open source-software. Når det er sagt, så mangler den de ekstra funktioner fra NordVPN-appen, men bruger stadig den samme VPN-protokol – OpenVPN. Det er også lidt mere kompliceret at sætte op. Nedenfor finder du en vejledning, der hjælper dig med at konfigurere en manuel forbindelse med Tunnelblick på macOS.

1. Download Tunnelblick, en gratis og brugervenlig app til administration af OpenVPN-forbindelser på macOS.
  2. Klik her for at finde ud af, hvilken server der anbefales til dig af vores smarte algoritme.
  3. Klik på Vis tilgængelige protokoller under den anbefalede server. Du vil se download links til OpenVPN-konfigurationsfiler. Du behøver ikke at downloade både UDP og TCP – download kun den, der passer til dine behov. Du kan læse mere om TCP- og UDP-protokollerne her.

4. Gå til mappen Downloads og dobbeltklik på den Tunnelblick-installationsfil, du lige har downloadet (den har en .dmg udvidelse).

5. Dobbeltklik på ikonet Tunnelblick i det vindue, der åbnes.

6. Der vises en ny dialogboks, som spørger dig, om du er sikker på, at du vil åbne appen. Klik på Åbn (Open).

7. Du vil blive bedt om at indtaste din adgangskoden til din Mac. Indtast adgangskoden, og klik på OK:

8. Når installationen er færdig, vil du se en pop-up-meddelelse, der spørger dig, om du vil starte Tunnelblick nu. (Der kræves et administrator-brugernavn og en adgangskode for at sikre Tunnelblick). Klik på Launch.

Alternativt kan du klikke på Tunnelblick-ikonet i statuslinjen og vælge VPN details...:

9. Der vises en ny dialogboks. Klik på Fortsæt (Continue)

10. En anden meddelelse vil poppe op, der viser dig, hvordan du importerer konfigurationsfiler. Klik på OK.

11. Træk og slip den tidligere downloadede .ovpn-fil fra mappen Downloads til fanen Konfigurationer (Configurations) i Tunnelblick.

12. Der vises et pop-up-vindue, der spørger dig, om du kun vil installere konfigurationsprofilen for din nuværende bruger eller for alle brugere på din Mac. Vælg din foretrukne indstilling.

Du vil blive bedt om at indtaste din adgangskoden til din Mac.

13. Der vises en advarsel. Det er sikkert at sætte en markering i feltet Advar ikke om dette igen (Do not warn about this again), og klikke på OK.

14. Vælg serveren, og klik på Forbind (Connect).
  15. Indtast dine NordVPN-tjenesteoplysninger, marker feltet Gem i nøglering (Save in Keychain), og klik OK.

Du kan finde dine NordVPN-tjenesteoplysninger i Nord Account kontrolpanelet. Kopier adgangsoplysningerne ved at bruge knappen "Kopier" i højre side.

16. Det er alt! Du er nu forbundet til et VPN. Hvis du vil afbryde forbindelsen, skal du klikke på ikonet Tunnelblick i din statuslinje og vælge Afbryd (Disconnect) i rullemenuen.