Hvad er nøgleringen (Keychain)

Keychain Access er den indbyggede macOS-app til adgangskodeadministration. Den gemmer dine adgangskoder og kontooplysninger, så du har færre adgangskoder at huske og administrere.

Når du går ind på et website, en e-mailkonto, en netværksserver eller et andet adgangskodebeskyttet element, tilbyder Keychain Access at huske eller gemme adgangskoden. Hvis du vælger at gemme adgangskoden, gemmes den i din nøglering, så du ikke behøver at huske eller indtaste din adgangskode hver gang.

NordVPN-appen gemmer din adgangskode til kontoen i nøgleringen for at gøre det sikkert og bekvemt. Hver gang du forbinder, får vores app adgang til nøgleringen for at finde din adgangskode, og du kan blive bedt om at indtaste adgangskoden til din nøglering. Adgangskoden til din nøglering er normalt den samme som din enheds adgangskode, medmindre du har ændret den.

Der kan være et par variationer af dette pop-op-vindue, når du bruger NordVPN-appen. Hvis pop-op-vinduet Nøglering er blokeret, kan du indtaste din brugeradgangskode til Mac og vælge "Tillad altid". Gør dette op til 5 gange, når pop-op-vinduet vises igen.

Hvis du ser nøglerings-pop-op-vinduet Nordlynx (Nordlynxtelio) efter indtastning af adgangskoden, skal du prøve at skifte til forbindelsesprotokollen Open VPN (TCP) eller Open VPN (UDP) som beskrevet i denne vejledning og forbinde igen.

Hvis indstillingen Tillad altid ikke afhjælper problemet, og pop-op-vinduet ikke forsvinder, skal du prøve følgende:

1. Åbn Keychain Access. (Åbn macOS Launchpad, og indtast "Keychain Access" i et søgefelt eller i Finder Programmer Hjælpeprogrammer).
  2. Vælg "login" (øverste venstre hjørne) i nøgleringsvinduet, og højreklik.
  3. Klik på "Lås nøglering "Login".
  4. Prøv igen at låse den op.
  5. Du skal muligvis indtaste din Mac login-adgangskode efter det.
  6. Prøv at forbinde til vores servere igen.

Hvis du ikke kan foretage nogen ændringer på den foreslåede måde, skal du følge disse trin:

1. Åbn Terminalen (Finder  > Programmer -> Hjælpeprogrammer -> Terminal eller cmd+mellemrum).
  2. Kør denne enkeltlinje-kommando for at låse nøgleringen:

security lock-keychain

3. Kør denne enkeltlinje-kommando for at låse nøgleringen op:

security unlock-keychain

Du skal indtaste din brugeradgangskode til Mac. Bemærk, at din indtastning vil være skjult. Når du har indtastet adgangskoden, skal du trykke på knappen Retur.