Hvordan man tager et skærmbillede på Windows

For at hjælpe med at lokalisere problemet vil vores kundesupport, som en del af fejlfindingsprocessen, måske bede dig om at uploade et skærmbillede af, hvordan en bestemt app eller et bestemt website vises på din enhed.

Windows Vista og Windows indeholder en indbygget app, der kan tage screenshots. Appen kaldes Snipping Tool.

1. Du kan åbne og bruge Snipping Tool ved at vælge knappen Start, der ligner Windows-logoet, klikke på søgelinjen og skrive "Snipping Tool" og derefter vælge det i søgeresultaterne.

2. Når appen starter, kan du se et vindue med indstillinger for screenshots, såsom form og timer. Vælg Valgfri form, Rektangulær, Vindue eller Fuldskærm, og tryk på Windows-logoet + Shift + S (alle på samme tid).

En anden mulighed for at opnå det samme resultat er at trykke på Ny, vælge den form, du ønsker screnshottet skal have, og bruge markøren, mens du trykker på musens venstre knap.

Når du laver udsnit, der har valgfrie former eller er rektangulære, skal du bruge musen til at vælge det område, som du ønsker at tage et billede af. Normalt er det dit browservindue, NordVPN-appen eller en specifik applikation.

3. Når screenshottet (udsnittet) er lavet, vises et vindue i nederste højre hjørne af skærmen. Klik på det.

4. Snipping Tool-vinduet udvides, og du får vist flere værktøjer såsom markør, viskelæder og billedbeskæring (1), der giver dig mulighed for at redigere screenshottet, samt knapperne Gem og Kopier (2), der hjælper dig med at gemme og dele screenshottet.

5. Brug knappen Gem øverst i vinduet Snipping Tool til at gemme screenshottet som en billedfil. Vælg et unikt navn til screenshottet, gem det et sted, hvor du nemt kan finde det og tryk på "Gem".

6. Hvis du chatter med vores kundesupport via livechat, kan du vælge "Vedhæft fil" nederst til venstre i chatten. Derved åbnes et vindue, hvor du kan navigere til den mappe, hvori du gemte screenshottet (fx på dit skrivebord), hvorefter du kan vælge det. Du kan også trække og slippe screenshot-filen fra dit skrivebord ind i chatvinduet.

Hvis du kontakter vores kundesupport via e-mail, kan du vedhæfte screenshot-filen som en vedhæftet fil til e-mailen, ligesom du ville gøre med enhver anden fil.