Sådan konfigureres en manuel forbindelse på Windows ved hjælp af OpenVPN

OpenVPN GUI-applikationer er en alternativ måde at oprette forbindelse til en NordVPN-server ved hjælp af en Windows-pc. Disse applikationer har dog ikke de ekstra funktioner som de oprindelige NordVPN-apps til Windows 7 og 8.1 eller de oprindelige apps til Windows 10 og 11, men bruger den samme VPN-protokol: OpenVPN. Opsætningen er en smule kompliceret, men her er en trinvis opsætningsvejledning.

1. Download OpenVPN GUI-applikationen.

Bemærk: Sørg for at vælge den programversion, der passer til din Windows-enhedsversion:

Til Windows 64-bit;
    Til Windows ARM64;
    Til Windows 32-bit.

2. Åbn installationsfilen, og følg instruktionerne i opsætningsguiden.
  3. Når applikationen er installeret, skal du downloade NordVPN-serverens konfigurationsfiler, da OpenVPN-appen bruger dem til at oprette forbindelse til specifikke NordVPN-servere. Download konfigurationsfilerne her.
  4. Når du følger linket, vil du også se serveren anbefalet for den bedst mulige oplevelse. Klik på Vis tilgængelige protokoller under den foreslåede server for at se de forskellige protokolindstillinger.

På listen over tilgængelige muligheder skal du klikke på linket Download config- ved siden af OpenVPN TCP eller OpenVPN UDP.
  5. Gå til den mappe, hvor du downloadede konfigurationsfilerne. Klik og træk for at vælge de OpenVPN-konfigurationer, du lige har downloadet, højreklik på dem, og vælg Kopier.
  6. Du skal udpakke konfigurationsfilerne til denne mappe:

C:\Program Files\OpenVPN\config\

6.1. For hurtigt at finde mappen OpenVPN\config\ højreklikkes på OpenVPN GUI-genvejen på dit skrivebord og vælge Åbn filplacering.

6.2. Når du er der, skal du klikke på OpenVPN-forældremappen i adresselinjen.

Åbn config-mappen.

6.3 Indsæt de kopierede konfigurationsfiler i mappen ved at højreklikke et vilkårligt sted i mappen og vælge Indsæt:
    Klik på Fortsæt for at lade filerne udpakkes til mappen:

Bemærk: hvis du bruger Windows 10, skal du tilføje en ekstra linje i konfigurationen filer for at forhindre mulige DNS-lækager:

For at gøre det skal du åbne den downloadede .ovpn-konfigurationsfil med en hvilken som helst teksteditor og indsætte denne linje:

block-outside-dns

Glem ikke at gemme filen, før du fortsætter til de næste trin i denne øvelse.
  7. Nu hvor konfigurationsfilerne er i den rigtige mappe, så applikationen kan finde dem, skal du åbne OpenVPN GUI-appen ved at dobbeltklikke på genvejen på dit skrivebord.

8. Tillad applikationen at foretage ændringer på din enhed, da de er nødvendige for en VPN-forbindelse.

9. Applikationen vil begynde at køre i systembakken, som er meddelelsesområdet ved siden af uret:
    Den kan også være i det skjulte systembakkeområde:

10. Højreklik på applikationsikonet, hold markøren over en af serverne, og klik på Opret forbindelse.

11. Indtast dit NordVPN-brugernavn og din adgangskode, og klik på OK.

Du kan finde dine NordVPN-adgangsoplysninger (brugernavn og -adgangskode) i Nord Account dashboard. Kopier legitimationsoplysningerne ved hjælp af knappen Kopier til højre.

12. Efter et par sekunder vil applikationen oprette forbindelse, og vinduet forsvinder. Systembakkeikonet bliver grønt og viser din forbindelsesstatus, når du holder markøren over det:

Og det er det hele! Du bør nu være forbundet. For at afbryde forbindelsen skal du højreklikke på programikonet, holde markøren over serveren og klikke på Afbryd.