Installation af NordVPN på RHEL og CentOS Linux

Denne vejledning forklarer, hvordan du downloader og installerer NordVPN-appen på RHEL (Red-Hat Enterprise) og CentOS-distributioner, logger på og opretter forbindelse til vores servere ved hjælp af VPN til Linux. Du kan også finde en forklaring på forskellige indstillinger.

Download af appen

1. Download Linux-klienten fra NordVPN ved at åbne terminalen, skrive nedenstående kommando og følge instruktionerne på skærmen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Bemærk: Hvis du ikke har en curl-pakke, hvilket fremgår af, at ovenstående ikke virker, kan du alternativt bruge denne kommando:
sh <(wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

I øvrigt kan du, hvis du får følgende problem: Whoops! Permission denied accessing /run/nordvpn/nordvpnd.sock, skriv følgende kommando: sudo usermod -aG nordvpn $USER. Genstart derefter din enhed.

2. Log ind på din NordVPN-konto:

nordvpn-login

3. Opret forbindelse til en NordVPN-server:

nordvpn connect

Indstillinger

For at få adgang til NordVPN-klientindstillingerne skal du skrive nordvpn-kommandoen i en terminal.

Her er listen over tilgængelige kommandoer:

nordvpn login - Log ind.
nordvpn connect eller nordvpn c - Opret forbindelse til VPN. For at oprette forbindelse til en bestemt server anvender du nordvpn connect <country_code server_number> (fx nordvpn connect uk715)
nordvpn disconnect eller nordvpn d - Afbryd forbindelsen fra VPN.

nordvpn set eller nordvpn s – Indstil en konfigurationsmulighed. Mulige indstillinger:
nordvpn set threatprotectionlite on eller off – Aktivér Threat Protection Lite.
nordvpn set killswitch on eller off - Aktivér eller deaktivér Kill Switch
nordvpn set autoconnect on eller off - Aktivér eller deaktivér Autoconnect. Du kan indstille en bestemt server til automatisk forbindelse ved hjælp af nordvpn set autoconnect on country_code+server_number. Eksempel: nordvpn set autoconnect on us2435.
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 – Indstil brugerdefineret DNS (du kan konfigurere en enkelt DNS eller to som vist i denne kommando).
nordvpn set autoconnect on eller off– Aktiver eller deaktiver Autoconnect.
nordvpn set protocol udp eller tcp –  Skift mellem UDP- og TCP-protokollerne
nordvpn set obfuscate on eller off – Aktiver eller deaktiver slørede servere.
nordvpn set lan-discovery enable eller disable - aktiver/deaktiver LAN-discovery.
nordvpn set lan-discovery --help - få mere information om LAN-discovery.

nordvpn whitelist add port 22 – Åbn indgående port 22 (portnummeret kan være anderledes)
nordvpn whitelist remove port 22 – Fjern reglen, der blev tilføjet med ovenstående kommando
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 – Tilføj en regel for at hvidliste dit angivne subnet
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16 – Fjern en regel for at hvidliste dit specificerede subnet.

nordvpn settings – Se de aktuelle indstillinger.
nordvpn status – Se forbindelsesstatus.
nordvpn countries – Se landelisten.
nordvpn cities – Se bylisten. Fx: nordvpn cities united_states
nordvpn groups – Se en liste over tilgængelige servergrupper.
nordvpn logout – Log ud.
nordvpn help eller nordvpn h – Se listen over kommandoer eller hjælp for en kommando.

Du kan se den fulde liste over kommandoer ved at bruge man nordvpn-kommandoen i en terminal.