Forbind til NordVPN ved hjælp af Linux Terminal

Bemærk: Vi har særskilte vejledninger til, hvordan du konfigurerer NordVPN-applikationen til Linux, og du kan downloade NordVPN til Linux, her.

Bemærk, at konfigurationsgrænsefladerne kan variere, da der findes mange forskellige Linux-distributioner.

1. Åbn Terminal (tastaturgenvej: Ctrl + Alt + T).
  2. Deaktiver IPV6. Klik her for at finde ud af, hvordan du gør
  3. Først når du har deaktiveret IPV6, skal du installere OpenVPN-klienten ved at indtaste:

• sudo apt-get install openvpn

Du bliver muligvis bedt om at indtaste din brugeradgangskode for at bekræfte din identitet.

4. Gå til OpenVPN-konfigurationsbiblioteket med kommandoen:

• cd /etc/openvpn

5. Download OpenVPN-konfigurationsfilerne med kommandoen:

• sudo wget https://downloads.nordcdn.com/configs/archives/servers/ovpn.zip

Hvis du får vist denne fejlmeddelelse ERROR: The certificate of `nordvpn.com’ is not trusted., skal du installere pakken ca-certificates med kommandoen:

• sudo apt-get install ca-certificates

6. Hvis du ikke har unzip-pakken installeret, kan du downloade den ved at skrive:

• sudo apt-get install unzip

7. Udpak ovpn.zip med kommandoen:

• sudo unzip ovpn.zip

8. Fjern de filer, du ikke længere skal bruge:

• sudo rm ovpn.zip

9. Angiv det bibliotek, hvor serverkonfigurationerne er placeret. Disse mapper hedder enten ovpn_udp eller ovpn_tcp:

• cd /etc/openvpn/ovpn_udp/
    • cd /etc/openvpn/ovpn_tcp/

10. Indtast følgende kommando for at se listen over alle tilgængelige servere:

• ls -al

11. Vælg en server du vil forbinde til.

Til denne vejledning har vi anvendt us2957.nordvpn.com, men du bør forbinde til den server, der er foreslået dig på https://nordvpn.com/da/servers/tools/. Du kan finde serverens værtsnavn lige under serverens titel.

12. Start OpenVPN med en valgt konfiguration ved at indtaste:

• sudo openvpn [filnavn]
    • sudo openvpn us2957.nordvpn.com.udp.ovpn
    • sudo openvpn /etc/openvpn/ovpn_udp/us2957.nordvpn.com.udp.ovpn

13. OpenVPN beder dig om dine adgangsoplysninger. Indtast dine adgangsoplysninger til NordVPN-tjenesten.

Du kan finde dine adgangsoplysninger til NordVPN-tjenesten i Nord Account-dashboardet. Kopier adgangsoplysningerne ved at bruge knappen "Kopier" i højre side.

14. Du er nu forbundet til VPN. For at afbryde forbindelsen skal du åbne Terminal og trykke på Ctrl + C på dit tastatur.