Wat zijn jouw DNS-serveradressen?

Note: if you are looking for English version of this article, click on this link.

De native applicaties van NordVPN gebruiken automatisch de DNS-servers van NordVPN wanneer ze zijn verbonden met VPN. Dit wordt gedaan om DNS-lekken tijdens een VPN-verbinding te voorkomen, zodat jouw DNS-verzoeken veilig zijn.

De DNS-serveradressen van NordVPN zijn 103.86.96.100 en 103.86.99.100

Je kunt jouw apparaat handmatig configureren om onze DNS-servers te gebruiken. Dit is handig wanneer je verbinding maakt met NordVPN vanaf een niet-native app (bijvoorbeeld OpenVPN-clients van derden) of als er problemen zijn met het instellen van de DNS-adressen in de NordVPN-app. Je kunt ook andere DNS-servers van voorkeur gebruiken.

Hier zijn tutorials over het handmatig instellen van DNS-servers op jouw besturingssysteem:

Windows: wijzig jouw DNS-servers op Windows
MacOS: wijzig jouw DNS-servers op macOS
Linux: wijzig jouw DNS-servers op Linux
Android: wijzig jouw DNS-servers op Android
iOS: wijzig jouw DNS-servers op iOS