De NordVPN-app met OpenVPN installeren op macOS

Note: if you are looking for English version of this article, click on this link.

Het correct instellen van NordVPN is de eerste stap naar online beveiliging. Volg deze eenvoudige stappen om de app te installeren en verbinding te maken met een VPN-server.

Inhoud

1. Downloaden en installeren
  2. De toepassing instellen en gebruiken
  3. Kiezen tussen verschillende servers
  4. Voorkeuren

Downloaden en installeren

1. Op onze website kunt u de OpenVPN-versie van NordVPN voor macOS downloaden:
    https://nordvpn.com/nl/download/

Als alternatief kunt u ook deze directe link gebruiken:
    https://downloads.nordcdn.com/apps/macos/generic/NordVPN-OpenVPN/latest/NordVPN.pkg

2. Ga naar uw Downloads-map en dubbelklik op NordVPN.pkg.

3. Er wordt een nieuw installatievenster weergegeven. Dit begeleidt u door het proces.

De toepassing instellen en gebruiken

1. Open uw Launchpad en klik op het NordVPN-pictogram.

2. U wordt om toestemming gevraagd om Helper te installeren. Deze is nodig om beveiligde VPN-tunnels te maken. Voer het wachtwoord van uw Mac in en druk op OK.

3. Wanneer u een melding over privacy krijgt, klikt u op Agree & Continue (Akkoord & doorgaan).

4. Als u een NordVPN-account hebt, klikt u op Log In (Inloggen) in de rechterbovenhoek van het scherm en voert u uw e-mail adres en wachtwoord in. Ingeval u geen account hebt, klikt u in de rechterbovenhoek van het scherm op Sign Up (Aanmelden).

Kiezen tussen verschillende servers:

1. De Quick Connect- knop in de rechterbovenhoek van het scherm verbindt via ons slimme algoritme automatisch met een aanbevolen server.

2. In het hoofdscherm van de app ziet u onze landenlijst en kaart. U kunt via de linker zijbalk naar servers bladeren. U kunt ook verbinding maken met een specifiek land door op de desbetreffende kaartpin te klikken. Als u verbonden bent, wordt de landpin groen. Het statuslabel PROTECTED (BESCHERMD) bovenaan het scherm geeft aan dat u bent met een VPN-server verbonden.

3. Als u verbinding wilt maken met een specifieke server, klikt u op het veld Search... (Zoeken...) in de linkerbovenhoek van de app. Voer een land in, een categorie of een bepaald servernummer (bijv. US 3612) om te zoeken naar wat u nodig hebt.

4. De linkerzijbalk geeft al onze servers, gerangschikt op land en specialiteit weer.

U kunt bijvoorbeeld naar Specialty servers (Gespecialiseerde-servers gaan), de muisaanwijzer op de categorie Obfuscated (Verborgen)- servers plaatsen en op het drie stippen-menu klikken om een specifieke verborgen-server te selecteren. Andere gespecialiseerde servers werken op dezelfde manier.

5. Klik op een server om er mee te verbinden.
  6. Als u de muisaanwijzer boven een land in de zijbalk houdt, kunt u op het drie stippen-menu klikken om te verbinden met een geselecteerde specifike regio of server.

Favorieten beheren

1. U kunt een server aan uw favorieten toevoegen door op het hartsymbool ernaast te klikken. Beweeg in de zijbalk eerst over een land en klik vervolgens op het drie stippen-menu. Klik op Servers en kies uw favorieten uit de lijst.

2. Uw favoriete servers verschijnen in hun eigen categorie, genaamd My Favourites (Mijn favorieten). U kunt er verbinding mee maken zoals met elke andere server.

Voorkeuren

1. Klik in de linkerbovenhoek van de app op Voorkeuren om extra functies te beheren, zoals Verbinden bij opstarten, Eigen DNS, CyberSec, of de Kill Switch.

• Auto launch (Automatisch starten) - start NordVPN als u uw computer opstart.
    • CyberSec  - beschermt u tegen opdringerige advertenties, malwaresites, phishing-links en andere bedreigingen.
    • VPN Protocol - laat NordVPN UDP gebruiken in plaats van TCP-protocollen. UDP wordt voornamelijk gebruikt voor streamen en downloaden. TCP - betrouwbaarder maar ook iets langzamer - wordt meestal gebruikt voor surfen op het web.

2. Auto connect (Automatisch verbinden) - verbindt u automatisch met een server wanneer de app wordt gestart.

• Connect to (Verbinding maken met) - specificeert met welk land de app automatisch verbinding moet maken.

3. Kill switch - schakelt bepaalde programma's uit als u de verbinding verliest. Als u bijvoorbeeld Skype aan de lijst toevoegt, zal NordVPN het sluiten wanneer u de verbinding verbreekt. Aangezien het een paar seconden duurt om een veilige VPN-server te bereiken, voorkomt u dat uw gegevens lekken wanneer u automatisch opnieuw verbinding maakt met internet.

4. DNS - specificeert een bepaalde DNS-server voor de NordVPN-app.

5. Appearance (Uiterlijk ) - stelt de locatie van het NordVPN-app-pictogram in.