NordVPN installeren op Android

Note: if you are looking for English version of this article, click on this link.

Bent u op zoek naar een tutorial over het installeren en gebruiken van NordVPN op Android TV? Lees dit artikel.

De tutorial informeert u over de installatie en het gebruik van NordVPN op Android.

Inhoud:

1. Downloaden en installeren
  2. De app instellen en gebruiken
  3. Kiezen tussen verschillende servers
  4. Instellingen
  5. (Optioneel) Sideload de NordVPN-app

Downloaden en installeren

Begin met de download en installatie van NordVPN-app op uw Android-apparaat.

1. Tik op de Play Store.

2. Vul NordVPN in de zoekbalk in en selecteer de NordVPN-app. Tik op Installeren.

De app instellen en gebruiken

1. Nadat u de toepassing hebt geïnstalleerd, tikt u erop om deze te openen.

2. Tik in het hoofdmenu op SIGN UP (AANMELDEN) om een nieuwe account aan te maken of LOG IN als u er al een hebt.

3. Als je nog geen account hebt en je je aanmeldt, word je overgezet naar NordAccount, waar je eerst je e-mailadres moet invoeren, op 'doorgaan' moet drukken en vervolgens een wachtwoord moet maken. In het geval dat u al de referenties hebt, u ze gebruiken door te klikken op de knop 'Inloggen', die net onder het invoerveld wordt gevonden.

4. Zodra u zich aanmeldt, wordt u teruggebracht naar de NordVPN-app, waar u wordt gevraagd een Pick a plan (abonnement te kiezen) voordat u de service gaan gebruiken.

5. Als dit de eerste keer is dat u inlogt, krijgt u een melding over onze CyberSec- feature. U kunt er here meer over lezen.

Tik op Enable CyberSec (CyberSec inschakelen) om het in te schakelen.

Opmerking: Wegens het beleid van Google blokkeert CyberSec geen advertenties meer op de NordVPN-app die vanaf de Google Play Store is gedownload. Maar het goede blij: de app zal u nog steeds tegen kwaadaardige websites en andere cyberdreigingen bescheren. U kunt ook de app VPN for Android van onze website downloaden. Dan houd u de feature advertenties blokkeren.

6. Tik op QUICK CONNECT om automatisch verbinding te maken met een server die ons slimme algoritme (op basis van uw behoeften en voorkeuren) aanbeveelt.

7. Mogelijk ziet u een of meer standaardwaarschuwingen voor Android over VPN-verbindingen. Deze worden weergegeven voor alle VPN-apps. Vink het toestemmingsvak aan en druk op OK om door te gaan.

8. Zodra u op de knop Disconnect (Verbinding verbreken) tikt, kunt u de VPN-verbinding onderbreken of de verbinding verbreken.

Kiezen tussen verschillende servers

1. Tik op de pin van een land en klik op QUICK CONNECT (SNEL VERBINDEN) om automatisch contact te maken met de door ons slimme algoritme bepaalde beste server in dat land. In sommige gevallen kun u ook omhoog vegen op de kaart van het land om specifieke servers te zien.

2. U kunt alle beschikbare landen zien door vanaf de onderkant van de app omhoog te vegen zonder dat een landpin is geselecteerd. Tik op het land waarbinnen u automatisch met een server wilt verbinden.

U kunt op de drie stippen naast een land tikken om een specifieke stad te selecteren.

3. Om onze gespecialiseerde servers te bekijken, veegt u vanaf de onderkant van de app omhoog zonder landpin geselecteerd en tikt u vervolgens op Specialty servers (Gespecialiseerde servers). Veeg opnieuw omhoog en tik op P2P, Verborgen (Obfuscated), Specifieke IP (Dedicated IP), Double VPN of Onion over VPN om automatisch verbinding te maken met een server.

Favoriete servers beheren

1. Om een server aan uw favorieten toe te voegen, kunt u deze via het Search zoeken. Veeg vanaf de onderkant van de app omhoog zonder landpin.

2. Voer de naam van een specifieke server in. Bijvoorbeeld United States 4559.

3. Klik op een hartpictogram om de server aan uw favorieten toe te voegen. Het wordt grijs zodra het aan favorieten is toegevoegd.

4. U vindt uw favoriete servers in zijn eigen categorie My Favorites (Mijn favorieten).

Algemene instellingen

1. In het kaartscherm kunt u op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek tikken om toegang te krijgen tot My Account & Settings (Mijn account & instellingen).

2. U ziet de gegevens van uw abonnement en kunt aan de verschillende instellingen sleutelen, zoals CyberSec, Split-tunneling, Gebruik TCP- switch, Automatische verbinden, Kill Switch of Eigen DNS. Tik in de linkerbovenhoek op de X om naar het kaartscherm terug te keren.

CyberSec - beschermt u tegen opdringerige advertenties, malwaresites, phishing-links en andere bedreigingen.

Vanwege het beleid van Google blokkeert CyberSec niet langer advertenties voor NordVPN-apps die zijn gedownload vanuit de Google Play Store. Het beschermt u echter nog steeds tegen kwaadaardige websites en andere cyberdreigingen. U kunt de NordVPN-app met een werkende adblocker rechtstreeks van ons downloaden website.

Allow local network discovery (Sta lokale netwerkdetectie toe) - blijf onzichtbaar voor apparaten op uw lokale netwerk (LAN) wanneer deze optie is uitgeschakeld.

Split tunneling - schakelt de VPN-verbinding uit voor specifieke apps.

Auto-connect (Automatisch verbinden) - opent een gedetailleerd menu voor instellingen voor automatisch verbinden. Zie de sectie hieronder voor meer instructies.

Use TCP (Gebruik TCP) - schakelt over naar het TCP-protocol. Standaard gebruikt NordVPN het UDP-protocol. UDP wordt voornamelijk gebruikt voor streamen en downloaden. TCP - betrouwbaarder maar ook iets langzamer - wordt meestal gebruikt voor surfen op het web.

Custom DNS - specificeert een bepaalde DNS-server voor de NordVPN-app.

Kill Switch - blokkeert onbeschermd verkeer als de VPN-verbinding wegvalt. Deze functie is alleen beschikbaar op Android 7.0+. Eenmaal ingeschakeld, split-tunneling zal niet werken.

Tapjacking protection (Tapjacking-beveiliging) - beschermd u tegen onbedoelde verbroken verbindingen door twee stappen te vereisen om VPN uit te schakelen.

Automatisch verbinden

1. Selecteer welke netwerken NordVPN kan gebruiken om automatisch een VPN-verbinding tot stand te brengen: mobiele netwerken, Wi-Fi en Ethernet of Altijd (voor elk netwerk).

2. Kies onder Instellingen waar de app automatisch verbinding mee maakt: de snelst beschikbare server of een server van uw recente verbindingen, gespecialiseerde servers of een specifiek land.

3. In het gedeelte Trusted Networks (Vertrouwde netwerken) kunt u automatisch verbinden uitschakelen op specifieke Wi-Fi-netwerken. U kunt bijvoorbeeld een uitzondering maken voor uw wifi thuis als u deze vertrouwt.

Let wel: vanwege beveiligingswijzigingen in het Android-besturingssysteem kunt u specifieke wifi-netwerken met Android 10 niet uitsluiten.

(Optioneel) Sideload de NordVPN-app

Als u NordVPN niet kunt downloaden van de Google Play Store, kunt u het .apk- bestand downloaden hier.

Om de app te installeren, moet u de beveiligingsinstellingen van uw apparaat wijzigen. Ga naar Instellingen -> Beveiliging en privacy -> Meer instellingen -> Onbekende apps installeren. Selecteer de browser die u hebt gebruikt om de NordVPN .apk te downloaden en schakel Vanaf deze bron toestaan.

Op Android-versie 7.0 en lager vindt u deze optie in Instellingen -> Beveiliging -> Onbekende bronnen.