How can we help you?

Opsætning af en router med NordVPN

Note: if you are looking for English version of this article, click on this link.

Bemærk, at NordVPNs servere ophørte supporten af L2TP/IPsec og PPTP-forbindelser den 1. december 2018. Det betyder, at nogle routere ikke længere understøtter sikre VPN-forbindelser.

Du kan læse mere om det her: https://nordvpn.com/da/blog/l2tp-pptp-protocol-update/

Det kan være praktisk at opsætte en router med en VPN-forbindelse, hvis du har en masse enheder, du vil beskytte. Den er også nyttigt, hvis du har enheder, der ikke understøtter VPN direkte.

Spekulerer du på, hvilken router der er bedst for dig? Her er en artikel om den router, vi anbefaler at bruge sammen med NordVPN, både med hensyn til bedste ydeevne og sikkerhed.

For at en VPN-forbindelse på din router skal fungere, skal den understøtte OpenVPN. Desuden skal den understøtte det som en "klient" (i modsætning til en "server"), for at give dig mulighed for at forbinde den til NordVPN-servere.

Så først skal du finde ud af, om din router understøtter de nødvendige protokoller. For at gøre det, skal du: a) læse routerens brugervejledning (du kan normalt finde den på producentens websted), b) kontakte din forhandler, eller c) kontrollere dine routerindstillinger. Vær opmærksom på, at de fleste udstedte routere fra internetudbydere ikke understøtter VPN-konfigurationer.

Bemærk: Hvis routeren viser en protokol, der understøttes i "pass-through"-tilstand, fungerer den sandsynligvis ikke. "Pass-through" betyder ganske enkelt, at routeren ikke blokerer VPN-forbindelser fra enheder, der er forbundet til den. Det betyder dog ikke, at du ikke selv kan konfigurere routeren.

Her er en liste over vores vejledninger til forskellige routere og deres firmware:

Tip: Glem ikke at bruge en stærk adgangskode på din router, da det vil hjælpe dig med at undgå ubudne gæster på dit netværk. Eftersom det ikke er en nem opgave at generere og huske stærke og sikre adgangskoder, anbefaler vi at downloade vores gratis adgangskodeadministrator – NordPass. Den genererer sikre adgangskoder til dig og gemmer dem sikkert, så du kan undgå at spilde tiden på nulstilling af adgangskoder i fremtiden.