How can we help you?

Konfigurera NordVPN på en router

Note: if you are looking for English version of this article, click on this link.

Vänligen observera att NordVPN:s servrar den 1 december 2018 slutade stödja L2TP/IPsec- och PPTP-anslutningar. Detta innebär att vissa routrar inte längre stöder säkra VPN-anslutningar.

Du kan läsa mer om det här: https://nordvpn.com/sv/blog/l2tp-pptp-protocol-update/

Det kan vara praktiskt att konfigurera en VPN-anslutning på en router om du har många enheter som du vill skydda. Det är också användbart om du har enheter som inte stöder VPN direkt.

Undrar du vilken router som är bäst för dig? Här är en artikel om routern som vi rekommenderar att använda med NordVPN för både bästa prestanda och säkerhet.

För att en VPN-anslutning ska fungera på din router måste den stödja OpenVPN. Dessutom måste den stödja den som en "klient" (i motsats till en "server") så att du kan ansluta den till NordVPN-servrar.

Så först måste du ta reda på om din router stöder nödvändiga protokoll. Det gör du genom att a) läsa routerns bruksanvisning (du kan vanligtvis hitta den på tillverkarens webbplats), b) kontakta din återförsäljare eller c) ta en titt på dina routerinställningar. Tänk på att de flesta ISP-utfärdade routrar inte stöder VPN-konfigurationer.

Observera: Om routern visar att ett protokoll stöds i"genomströmningsläge" fungerar det troligtvis inte. "Genomgång" betyder helt enkelt att routern inte blockerar VPN-anslutningar från enheter anslutna till den. Men det säger dock inte huruvida du kan konfigurera själva routern.

Här är en lista över våra handledningar för olika routrar och deras firmware:

Tips: Glöm inte att använda ett starkt lösenord på din router, eftersom det hjälper dig att undvika oinbjudna gäster i ditt nätverk. Eftersom det inte är en lätt uppgift att generera och komma ihåg starka och säkra lösenord, rekommenderar vi att du laddar ner vår gratis lösenordshanterare – NordPass. Den genererar automatiskt starka lösenord åt dig och lagrar dem säkert, vilket sparar tid eftersom du slipper återställa dem i framtiden.