Een router instellen met NordVPN

Note: if you are looking for English version of this article, click on this link.

Houd er rekening mee dat de servers van NordVPN op 1 december 2018 geen ondersteuning meer bieden voor L2TP/IPsec en PPTP- verbindingen. Dat betekent dat sommige routers geen veilige VPN-verbindingen meer ondersteunen.

Meer daarover vind je hier: https://nordvpn.com/nl/blog/l2tp-pptp-protocol-update/

Het instellen van een router met een VPN-verbinding kan handig zijn als je veel apparaten hebt die je wilt beveiligen. Het is ook handig als je apparaten hebt die VPN niet rechtstreeks ondersteunen.

Vraag je je af welke router het beste bij jou past? Hier is een artikel over de router die we aanbevelen om met NordVPN te gebruiken voor zowel de beste prestaties als beveiliging.

Wil je een VPN-verbinding op je router laten werken, dan moet deze OpenVPN ondersteunen. Bovendien moet deze het als een "Client" ondersteunen (in tegenstelling tot een "Server") zodat je deze met NordVPN-servers kunt verbinden.

Dus je moet eerst weten of je router de benodigde protocollen ondersteunt. Om dat te doen, a) lees je de gebruikershandleiding van de router (deze kun je meestal vinden op de website van de fabrikant), b) neem je contact op met je verkoper, of c) controleer je je routerinstellingen. Houd er rekening mee dat de meeste door de ISP uitgegeven routers geen VPN-configuraties ondersteunen.

Opmerking: als de router een protocol vermeldt dat wordt ondersteund in de"pass-through"-modus, werkt het waarschijnlijk niet. "Pass-through" betekent simpelweg dat de router geen VPN-verbindingen blokkeert van apparaten die erop zijn aangesloten. Dat zegt echter niet of je de router zelf kunt configureren.

Hier is een lijst met onze tutorials voor verschillende routers en hun firmware:

Tip: vergeet niet om een sterk wachtwoord op je router te gebruiken, dit helpt je namelijk om ongenode gasten op jouw netwerk te vermijden. Omdat het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we aan om onze gratis wachtwoordbeheerder - NordPass- te downloaden. Het genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst niet tijdrovend wachtwoorden opnieuw hoeft te resetten.