NordVPN installeren en gebruiken op Debian, Ubuntu, Elementary OS en Linux Mint

Note: if you are looking for English version of this article, click on this link.

De NordVPN-native-applicatie is de aanbevolen route om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Linux-apparaat. We hebben het met jouw ervaring in gedachten ontworpen en het geeft je makkelijk toegang tot functies zoals CyberSec, Autoconnect en de automatische Kill Switch.

Deze tutorial legt uit hoe je de NordVPN-app downloadt, installeert, inlogt en verbinding maakt met onze servers. De verschillende instellingen worden ook uitgelegd.

1. Download de NordVPN-Linux-cliënt via onze downloads-pagina of klik op deze directe link.

Of je kunt deze opdracht gebruiken en direct doorgaan naar stap 2:

wget -qnc https://repo.nordvpn.com/deb/nordvpn/debian/pool/main/nordvpn-release_1.0.0_all.deb

2. Open de terminal en voer de volgende opdracht in:

sudo dpkg -i /pathToFile/nordvpn-release_1.0.0_all.deb

Zorg ervoor dat je /pathToFile/ vervangt met het pad naar jouw Downloads-map (of de locatie waar het NordVPN-bestand naar gedownload werd).

Bijvoorbeeld: sudo dpkg -i ~/Downloads/nordvpn-release_1.0.0_all.deb

Je wordt dan om je root-wachtwoord gevraagd. Voer het in, wacht tot de pakketinstallatie afgerond is en ga door naar de volgende stap.

3. Werk de pakketlijst bij:

sudo apt update (of sudo apt-get update)

4. Installeer de NordVPN-app:

sudo apt install nordvpn (of sudo apt-get install nordvpn)

5. Log in op je NordVPN-account:

nordvpn login

6. Maak verbinding met een NordVPN-server:

nordvpn connect

Mocht je de GPG-foutmelding (NO_PUBKEY) zien, gebruik dan de volgende opdracht en herhaal stap 4:

sudo wget https://repo.nordvpn.com/gpg/nordvpn_public.asc -O - | sudo apt-key add -

Instellingen

Om de instellingen van de NordVPN-cliënt te zien, typ je de opdracht nordvpn in een terminal.

Hieronder staat de lijst met beschikbare opdrachten:

nordvpn login - Inloggen.
nordvpn connect of nordvpn c - Verbinding maken met VPN. Voor verbinding met een specifieke server gebruik je nordvpn connect <country_code server_number> (bijv. nordvpn connect uk715)
nordvpn disconnect of nordvpn d - VPN-verbinding verbreken.

nordvpn set of nordvpn s - Een configuratie instellen. Mogelijkheden:
nordvpn set cybersec on of offCyberSec aan- of uitzetten.
nordvpn set killswitch on of offKill Switch aan- of uitzetten.
nordvpn set autoconnect on of off - Autoconnect aan- of uitzetten. Om een automatische verbinding met een specifieke server in te stellen gebruik je nordvpn set autoconnect on country_code+server_number.

Bijvoorbeeld: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 - Aangepaste DNS instellen (je kunt het instellen als een enkele DNS of als twee, zoals in deze opdracht te zien is).
nordvpn set protocol udp of tcp - Wisselen tussen UDP- en TCP-protocols
nordvpn set obfuscate on of off - Gecodeerde servers aan- of uitzetten.

nordvpn whitelist add port 22 - Open inkomende poort 22 (het poortnummer kan veranderd worden).
nordvpn whitelist remove port 22 - Verwijder de regel die met de bovenstaande opdracht toegevoegd is.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 - Voeg een regel toe om jouw specifieke subnet te whitelisten.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16  - Verwijder een regel om jouw specifieke subnet te whitelisten.

nordvpn settings - Bekijk de huidige instellingen.
nordvpn status - Bekijk de verbindingsstatus.
nordvpn countries - Bekijk het landenoverzicht.
nordvpn cities - Bekijk het stedenoverzicht.
nordvpn groups - Bekijk een lijst met beschikbare servergroepen.
nordvpn logout - Uitloggen.
nordvpn help of nordvpn h - Bekijk de lijst met opdrachten of helpinformatie voor een bepaalde opdracht.

De volledige lijst met opdrachten is te zien door de opdracht man nordvpn in een terminal te gebruiken.