Snelheid verbeteren bij gebruik van NordVPN op Windows

Als je een trage verbindingssnelheid ervaart terwijl je bent verbonden met NordVPN op Windows, probeer dan het volgende:

1. Start je apparaat opnieuw op.
  2. Start je router of modem opnieuw op. Als je router is ingesteld met een VPN en de snelheid onvoldoende is, probeer dan VPN alleen op je computer of telefoon te gebruiken.
  3. Als je wifi gebruikt, schakel dan over naar een bekabelde verbinding.
  4. Maak verbinding met een VPN-server die geografisch dichter bij je staat.
  5. Schakel over naar een server met een lager percentage van de serverbelasting. Als de belasting hoger is dan 70%, raden we aan om een andere server te gebruiken.
  6. Open het menu Instellingen en ga naar het tabblad Automatisch verbinden. Schakel Kies automatisch een VPN-protocol en -server uit en selecteer NordLynx in het veld VPN-protocol.
  7. Gebruik een andere verbindingsmethode/protocol voor je apparaat. Zelfstudies voor verschillende verbindingsmethoden zijn hier te vinden.

De snelheid van het Internet kan ook direct door de conditie van zowel je hardware als firmware worden beïnvloed. Dit is ons advies:

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste beschikbare stuurprogramma's en software op je computer hebt geïnstalleerd, waaronder ethernetadapter en stuurprogramma's voor het moederbord, BIOS-updates, firmware van de router, enz.
  2. Schakel je firewall tijdelijk uit om te zien of deze invloed heeft op je algehele internetsnelheid. Als dit het geval is, controleer dan je firewallinstellingen en verwijder onnodige regels of overweeg andere firewallsoftware te gebruiken.
  3. Sluit alle applicaties die mogelijk gegevens op de achtergrond overdragen, bijvoorbeeld software voor het downloaden of delen van bestanden.
  4. Oude en soms zelfs nieuwe routers die door je internetprovider aan je worden geleverd, maken vaak gebruik van verouderde firmware of zijn technisch slecht geproduceerd. Dit kan direct van invloed zijn op je internetsnelheid, dus we raden je aan om te investeren in een betere router.